Храни и напитки за добра фигура през лятото

2014-04-10 17:11:00
Храни и напитки за добра фигура през лятото
Снимка: freeimages.com

Ето, че навън вече става все по-топло. Пролета е в разгара си, а всеки един от нас е започнал да си представи онези дълги слънчеви летни дни, в които ще се радва на плажове и купони. Повечето момичета вече започват да търсят подходящи бански и точно тогава осъзнават, че за лятото ще имат нужда от леко стягане на корема. За да се почувствате ослепителни и рез летния сезон сме ви подготвили няколко храни и напитки, чрез които може да имате така желания стегнат корем. Ето ги и тях:

 

 

Студен чай

 

Чая е една от напитките, които се слави с изключително добро въздействие върху фигурата и здравете. Осъзнаваме обаче, че през лятото едва ли много от вас ще пият горещ чай, затова избрахме алтернативата му, а именно студения чай. Трябва да уточним обаче, че нямаме предвид готовият студен чай, който се предлага в търговските обекти. За да се възползвате от наистина полезното въздействие на напитката ще трябва да си я направите сами. След това изчакайте да изтине и добавете лед и свежи плодове. Ще бъдете очаровани от резултата.

 

Бобови култури

 

Осъзнаваме, че само на чай едва ли ще се задържите много, затова ви предлагаме и някой традиционни и доста любими за нас българите храни. Едни от тях са бобовите култури. Те са изключително подходящи, защото съдържат малко количества мазнини,а за сметка на това далеч повече протеин,фибри и желязо,необходими за изграждането на мускули и отслабването.

 

Горски плодове

 

Няма нищо по-вкусно от апетитните горски плодове. Ягоди, боровинки или малини, всички те са невероятен начин да си осигурите вкусна закуска, която като бонус да ви донесе голямо количество от необходимият ви витамин C. Горските плодове са богати на фибри и са най-добрите антиоксиданти. Единственото условие, което имаме към тях е да бъдат пресни, тъй като конфитюрите и сладката имат прекалено много захар и няма да ви помогнат да получите така емчтаната фигура.

 

Бадеми

 

Всеки един от нас е имал онези моменти през деня когато са по средата на някео от важните хранение и през които изпитва нужда да хапне нещо. За да не натрупвате излишни килограми и да не вредите на фигурата си най-доброто решение са бадемите. Те са сред най-големите източници на витамин Е и поради това са в топ 5 на най-силните антиоксиданти. Може да ги използвате и след тренировка, тъй като бадема е ядката,от която мускулите се възстановяват най-добре след натоварване.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия