Няколко начина да влезеш в стария бански костюм [част втора]

2014-04-09 11:04:00
Няколко начина да влезеш в стария бански костюм [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Вече стана топло и лятото е все по-близо. Това означава плажове, летни дрехи, много купони и емоции, а дори сега можеш да ходиш на басейн и там да си прекарваш готино с приятелите си. Разбира се, за целта трябва да имаш хубав бански, който да ти седи добре. Ако зимата си се поотпуснала малко и си качила няколко килограма, време е да влезеш във форма и да се подготвиш за лятото.

 

Намали калориите. Зимата е нормално да имаш повече апетит. Това е така, защото студа изтощава тялото и имаш нужда от повече хранителни вещества. Лятото е време за разтоварване и е по-лесно да се заситиш с една салата или плод, в сравнение със зимата. Опитай се да намалиш преяждането, вредната храна и излишните калории, които поемаш с газираните напитки. Намали захарта, а ако ти се яде сладко, опитай да хапваш плод, вместо сладкиш.

 

Протеини. Не си мисли, че се пълнее от месото и яйцата. Всъщност ако хапваш месо, което не е тлъсто и други храни, които са богати на протеини, ще свалиш излишните килограми. Протеините и фибрите се обработват много по-бавно от организма, отколкото въглехидратите. Резултатът е, че усещаш стомаха си пълен много по-дълго, когато ядеш протеини, отколкото ако ядеш въглехидрати. Така не се тъпчеш с още и още излишни храни.

 

 

Салатите! Трябва да внимаваш с тях, защото не всички салати са толкова диетични, колкото си мислиш. Салатите са здравословни и вкусни, можеш да се залъжеш с тях и дълго време стомахът ти да е пълен, но не всички салати са подходящи, когато искаш да сваляш килограми. Тези, които съдържат повече мазнини, дресинги, парченца бекон и някои мазни сирена, не са особено подходящи, ако си на диета.

 

Подутият корем е проблем на много хора. Понякога се получава и от неправилно хранене, но като цяло е дразнещо и неприятно. За да се предпазиш от подуване, увеличи храните, които съдържат фибри. Такива храни са бобовите култури, повечето зеленчуци и плодове и пълнозърнестият хляб.

 

Солта. Солта може да те кара да задържаш вода, което не е приятно, особено в летните жеги. Може да имаш подут стомах и причината да бъде тя. Това не означава да започнеш да ядеш безсолно, а просто да намалиш твърде солените храни – дюнери, пици, всякаква бърза храна, чипс, снакс, пуканки. В тези храни се съдържа сол, колкото необходимата дневна доза, понякога дори повече. Също така можеш да заместиш обикновената сол с хималайска, която е по-полезна.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия