Пейте, за да не хъркате

2014-03-30 14:54:00
Пейте, за да не хъркате
Снимка: sxc.hu

Хъркането е един доста разпространен проблем и обхваща голям кръг от хора. Той е изключително неприятен и може да ви лиши от близостта на гаджето. Хъркането се появява, когато горните дихателни пътища са блокирани или стеснени или от мускулите на гърлото или от секрети от алергени. Ако искате да имате топли нощи, в които да усещате близостта на любимата, то има странно, но доста ефективно според специалисти решение.

 

 

Да, колкото и да не ви се вярва британски учени направиха изследване, според което едно от най-ефективните решения за справяне с неприятния проблем е пеенето. Изберете няколко любими песни, които да изпълните преди лягане, гарантиране е, че това ще спре дъскорезницата!

 

За да се възползвате максимално от приятния, а дори и забавен метод, може да си организирате караоке преди да се отдадете на мекото легло и топлите завивки, така хем ще оправдаете лошото пеене, хем ще се възползвате от ползите, което крие то.

 

Според учени е важно да пеете колкото е възможно по-силно, тъй като по този начин ще стегнете мускулатурата на небцето. Това е важно, тъй като именно тя е една от главните причини да хъркате. Когато небцето е отпуснато то трепти и трептенията му създават неприятния звук.

 

Специалистите споделят, че най-добрият резултат е постигнат, когато доброволците, участвали в проучването са пели средно по 3 до 5 песни преди лягане. Пеене е дало изненадващи резултати, които дори и самите специалисти не са очаквали.

 

Ако не се осмелявате да пеете и да се изживявате като рок звезда, то може да използвате и другите познати методи за справяне с проблема, а именно да спите на една страна или по корем, но в никакъв случай по гръб, тъй като тогава долната челюст се отпуска надолу и това оказва натиск върху дихателните пътища, заради което започвате да хъркате.

 

Добър ефект окозва и въздържането от алкохол преди лягане, тъй като заради него мускулите на горните дихателни пътища няма да са спокойни, което ще доведе до хъркане и то доста звучно. Хубаво е да съобразите и вечерята си спрямо това кога си лягате.

 

Препоръчително е да има поне 3-4 часа време, преди да се отдадете на креативни сънища, защото в противен случай храносмилането няма да е приключило и налягането от ненапълно смлятата храната ще окаже натиск върху диафрагмата, като едновременно упражнява натиск върху горните дихателни пътища, което ще доведе до онзи специфичен и дразнещ звук, известен с името хъркане.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
KumchoValcho
преди 10 години

Мечтата ми е да бъда британски учен


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия