Какви маникюри са на мода през новия сезон? [част втора]

2014-03-30 12:30:00
Какви маникюри са на мода през новия сезон? [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Кое момиче не иска да има красиви и здрави нокти? Маникюрът е много важен, за да имаш красиви и поддържани ръце. Без значение дали ходиш на маникюрист или си правиш сама ноктите, важното е да са красиви и добре направени. А какво идва на мода през новия сезон?

 

Ефектът деним. Дънковият мотив върху ноктите, който беше тотален хит в САЩ през 2013 г., вече превзе и българския пазар. Лакът за нокти с "дънков ефект" е истинско произведение на изкуството. Цветовете на денима варират между индиго, матирани тъмни нюанси или класическо синьо. За тези, които обичат да експериментират, авторите на идеята са разработили специални тонове със сребърни или златни оттенъци, както и с пайети или кристали.

 

Ефектният маникюр, наподобяващ деним, е идеален завършек за една всекидневна визия и стои добре както на дълги, така и на съвсем къси нокти. Най-хубавото е, че подобно на дънките много лесно се съчетава с други цветове и аксесоари. Трайността му е различна при отделните марки лакове.

 

 

Вестникарски стил. Пълен прочит на сутрешната преса върху ноктите предлага този тип маникюр. Страхотното му ретро излъчване е подходящо за всички възрасти и определено привлича вниманието на околните. Безпроблемно можете да го направите у дома,ако следвате няколко прости инструкции. Пригответе си: етилов спирт 70%, основа, светъл лак за нокти без перлени оттенъци, топ лак, вестник, ножица и чаша. Нанесете основата и лакирайте ноктите с цвета, който сте си избрали. Оставете ги да изсъхнат.

 

Изсипете етиловия спирт в чашата. Нарежете квадратчета от вестника, като ги направите малко по-големи от площта на нокътя. Последователно потапяйте всеки пръст в чашата с етиловия спирт, след което залепяйте вестникарско квадратче върху него. Притиснете с другата ръка и изчакайте 30 секунди. Махнете парчето вестник. Използвайте топ лак, за да фиксирате отпечатъка от вестникарското мастило. Това ще направи маникюра по-траен.

 

3D маникюр. Тази нова тенденция извежда на преден план въображението и релефа. Авторките на новото изкуство са дигиталните художнички от Ню Йорк Сара Алад и Демера Форд,известни като "лазерните момичета". Художничките проектират дизайна на ноктите на компютър, а след това с помощта на 3D принтер,пластмаса и месинг създават реални макети на нокти. На изложбата в Музея на изкуството и дизайна в Ню Йорк творенията са предизвикали такъв фурор, че вече са пуснати в продажба.

 

Цените на новата сензация варират от 5 до 30 долара в зависимост от използваните материали и дължината на ноктите. Специалистите в бранша описват маникюра като "идеален за специални събития, костюми и други краткосрочни поводи", тъй като моделите не са предназначени за дълготрайна употреба. Поставят се върху ноктите с помощта на тънък слой лепило и в най-добрия случай могат да останат невредими до три дни.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия