Най-често допусканите грешки при гримиране

2014-03-12 13:59:00
Най-често допусканите грешки при гримиране
Снимка: Dreamstime

Голяма част от представителките на нежния пол използват грим, за да подчертаят своите плюсове и да прикрият недостатъците си. Или поне се гримират с тази цел, а дали на всички им се получава, това е друг въпрос. Гримът е верен приятел на жените, но лесно се превръща във враг, когато не използва както трябва.

 

Вижте кои са най-често допусканите грешки по време на гримиране:

 

Оставяте кожата ви да лъщи – някои имат мазна кожа по природата, която има нужда от допълнителни грижи. Ако и вие имате такава, снабдете се с подходяща козметика. В никакъв случай не започвайте да се гримирате, без да използвате основа.

 

 

Слагате си прекалено много червило – научете се всеки път, след като си поставите червило, да целунете мека салфетка, за да премахнете излишното количество от устните си. В противен случай рискувате да изцапате зъбите си и да изглеждате нелепо.

 

Очертавате устните си с молив - няма лошо, ако го направите деликатно, но доста момичета злоупотребяват. Всъщност тази мода мина отдавна, но въпреки това има доста девойки, които продължават да очертават устните си. За да не изглеждате смешно, запомнете, че цветът на молива трябва да бъде половин до един тон по-тъмен от червилото.

 

Гримът ви не е ежедневен – ако си падате по тежкия грим, ще трябва да се примирите с носенето му само вечерно време, когато излизате някъде. Опушеният грим е секси, но наистина не е подходящ за през деня.

 

Цветът на фон дьо тена не е за вашата кожа – има момичета, които нарочно си купуват по-тъмен фон дьо тен, защото лицето им е светло, а те искат да имат някакъв тен, макар и постигнат по този начин. Вместо да изглеждат добре, те обаче изглеждат смешно, защото има видима разлика в цвета на лицето и на врата. Затова си купувайте фон дьо тен, който се доближава максимално до цвета на кожата ви.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия