Как най-лесно да влезеш във форма за лятото?

2014-03-21 19:33:00
Как най-лесно да влезеш във форма за лятото?
Снимка: freedigitalphotos.net

Пролетта вече дойде. Макар все още не и „официално”, но навън температурите са високи, времето е прекрасно и започваме да подменяме гардероба. Време е палтата, шаловете и пуловерите да отидат на дъното на скрина, а на показ да извадим оскъдните секси дрешки. Проблемът е, че повечето хора се отпускат през зимата и когато времето се стопли и ни се иска да облечем нещо впито и късо – оказва се, че не ни седи добре.

 

Малко са хората, които имат мотивация и желание да спортуват през цялата година. Ако и ти не си от тях, ще ти дадем няколко съвета как да се стегнеш набързо, защото от тук нататък времето ще става все по-топло и по-топло.

 

Всъщност не са ти необходими уредите във фитнеса, за да влезеш във форма. Теглото на тялото ти и гравитацията могат да свършат работата на уредите. Ако си се отпуснал/а през зимата, не се хващай с непосилни тренировки. Така ще се откажеш скоро, защото няма да се справяш, ще се изморяваш и ще ти е много трудно.

 

Започни с нещо лесно, което не те съсипва, а те зарежда. Прави упражнения, които не изискват кой знае каква форма. Това е само началото. Пусни си клипче от някой сайт и тренирай у вас. Другият вариант е да си пуснеш музика и да правиш упражнения от аеробика или тае-бо, а защо не и зумба. Не бива да подценяваме и каланетиката, и пилатеса. Може да са по-бавни и спокойни, но също така изморяват.

 

 

Намери някой самоучител в интернет, ако си нямаш идея какви са упражненията. Ако преди си се занимавал/а с някои от гореизброените спортове, тогава започвай бавно и без да имаш прекалено високи очаквания. С няколко тренировки, ще видиш, че резултати има. На първо място ще се чувстваш много тонизиран/а.

 

Навярно през зимния сезон си се сдобил/а с няколко излишни килограми. Сигурни сме, че искаш да се сбогуваш с тях. Остави диетите и се залавяй със спорта. Тичането на пътеката е скучно, а не винаги един тийнейджър може да си позволи да ходи на фитнес. Но вероятно наблизо имаш градинка, парк или пешеходна алея. Не се колебай, а отивай да тичаш. Кардиото е един от най-ефикасните начини за сваляне на излишните килограми, особено около корема.

 

Отначало ще ти е трудно и ще се изморяваш лесно, но това не бива да те спира. След няколко дни вече ще постигаш по-добри резултати, ще си по-издръжлив/а. Друг приятен начин да спортуваш е, като използваш катерушките и лостовете в парковете. Вече някои градинки, дори са оборудвани с фитнес уреди, които всеки може да използва безплатно.

 

Ако си момиче и те притеснява, че това е момчешко занимание, не се тревожи. Вече много момичета се възползват от тези тренировки. Това е така, защото те стягат мускулите, но не правят маса, както е при тренировките с тежести.

 

Пушенето. Ако си пушач намали цигарите, постарай се да ги спреш. Не е ли сега идеалното време за промяна. Направи своето „пролетно почистване” и живей по-здравословно. Ако се отдадеш на идеята за спорта, ще ти се пуши все по-малко и по-малко.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия