Няколко съвета, които ще ви помогнат да се отървете от целулита

2014-03-14 11:34:00
Няколко съвета, които ще ви помогнат да се отървете от целулита
Снимка: Dreamstime

Ако имате целулит и искате да се отървете от него, има няколко неща, които ще ви помогнат да се справите с този проблем. Вижте кои са те:

 

Тренирайте – нужни са ви няколко минути на ден. Правете леки упражнения, предназначени за корема, дупето и бедрата или отидете на аеробика. Важното е да не водите заседнал начин на живот и да спортувате редовно, за да поддържате метаболизма си на ниво и да бъде кожата ви стегната и здрава.

 

 

Променете режима си на хранене – със сигурност употребявате храни и напитки, които не са особено здравословни. Изключете от менюто си рафинираната захар, консервантите, наситените мазнини и газираните напитки. Те са основните виновници за появата на т.нар. „портокалова кожа“. Наблегнете на консумацията на плодове и зеленчуци.

 

Обърнете внимание на проблемните си части – по време на душ е хубаво да търкате местата, на които имате целулит, малко по-агресивно. Също така се научете да си взимате контрастни душове – редувайте топла и студена вода за 3-4 минути.

 

Ходете на сауна – ако ходите често на сауна, ще изчистите натрупаните токсини и кожата ви ще бъде значително по-свежа.

 

Не носете тесни дрехи – избягвайте да си обличате прекалено тесни дрехи, особено дънки, защото те пречат на кръвообращението, а това води до натрупване на токсини в тялото.

 

Пийте по-малко кафе – хубаво е да намалите кофеина, защото той води до добавяне на нови токсини в организма ви.

 

Използвайте кремове със скраб и алое вера – препоръчително е всеки ден да мажете проблемните си зони с продукти, съдържащи алое вера, комбинирана с ексфолиращ скраб. По този начин ще съединителната ви тъкан ще отслабне и ще имате значително по-малко целулит.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия