Отървете се от целулита!

2012-04-08 17:46:00
Отървете се от целулита!
Снимка: sxc.hu

Лятото все повече наближава, температурите навън се покачват и вероятно вече ви се иска да сложите късите роклички и панталонки. С ужас обаче установявате наличието на целулит по бедрата ви, който, макар и все още не особено забележим, рязко срива самочувствието ви.

 

Последните проучвания по въпроса показват, че от целулит, под една или друга форма, страдат между 80 и 90% от жените по света. При мъжете портокаловата кожа е значително по-рядко срещана. Това се дължи на естествената склонност на женския организъм да трупа в по-голяма степен мастна тъкан.

 

Целулитът е изключително упорит. За успешното му лечение са необходими комплексни действия, съчетаващи правилен хранителен режим, физическа активност и употребата на подходящи за целта козметични продукти. Вижте няколко съвета за това как да се отървете от портокаловата кожа:

 

1. Течности.

Приемайте достатъчно количество вода – от 1,5 до 2 литра на ден. Не пренебрегвайте и плодовите фрешове, както и зеления чай.

Изключете от менюто си кафето, алкохола, газираните напитки и соковете, съдържащи прекалено високо количество захар.

 

2. Хранене.

Що се отнася до храненето, абсолютно задължително е да се откажете пържените храни, продуктите, съдържащи рафинирана захар, както и тестените изделия от бяло брашно. Солта също е враг на хубавата кожа. Избягвайте и храни с изкуствени добавки, като консерванти, оцветители, подобрители и други.

 Приготвяйте ястията си на скара, с варене или печене. Използвайте зехтин при готвене, вместо олио. Наблягайте на храни с високо съдържание на фибри, на Витамини В, С, Е, на калий, калций, лецитин, Омега-3 и Омега-6 мастни киселини. Подохдящи за диетата ви са пълнозърнестите продукти, цитрусовите и горски плодове, зеленчуците, бобовите растения, млечните продукти, яйцата, пилешкото месо, рибата и морските деликатеси, ядките.

 

3. Спорт.

Не пропускайте физическата активност. Тренирайте нещо, което ви доставя удоволствие, и го правете поне 2-3 пъти седмично. Качвайте се по стълбите, вместо да използвате асансьора. Слизайте една спирка по-рано и ходете пеш до мястото, на което отивате.

 

 

4. Козметични продукти.

Изключително полезни в борбата срещу целулита са и специалните козметични продукти срещу портокалова кожа. В момента на пазара се предлагат най-различни кремове, гелове и лосиони, съдържащи активни съставки, въздействащи върху целулита. Използвайте козметичните продукти сутрин и вечер на добре почистена и напарена в банята кожа. Начинът на втриването им също не е за пренебрегване – движенията ви трябва да са масажни в посока отдолу нагоре (от колената към бедрата и дупето).

 

5. Специални процедури.

Антицелулитните процедури, предлагани от все повече козметични салони, също могат да допринесат в борбата срещу портокаловата кожа. Стига да можете да си ги позволите, те ще бъдат огромен плюс за вас.

 

6. Масажи.

Професионалните масажи против целулит са едно от най-ефикасните средства. Те подобряват кръвообръщанието в засегнатите зони и спомагат за видимото изчезване на портокаловата кожа. В случай, че не можете да си позволите професионални масажи, можете да се подлагате сами на такива в домашни условия. Не забравяйте посоката, в която трябва да ги изпълнявате – отдолу нагоре. Можете да използвате специални масажни дискове.

 

7. Контрастни душове.

Контрастните душове, изразяващи се в последователното обливане на проблемните зони с хладка (до леко студена) и топла вода, също подобряват кръвообращението и спомагат за отстраняването на целулита.

 

8. Домашна грижа.

В домашни условия можете да изпробвате най-различни приготвени от вас козметични смеси с доказано действие срещу целулита. Най-популярната и лесна за прилагане домашна рецепта се състои от утайката от кафе, с която се натриват и масажират проблемните области след баня. След процедурата е необходимо да изплакнете кожата си с хладка вода.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
пAteNцЕ
преди 12 години

да не забравяме и топлата вода :d

DownloadVirus
преди 12 години

Открихте Америка....


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия