Няколко модни грешки, които трябва да избягваме

2013-04-22 12:33:00
Няколко модни грешки, които трябва да избягваме
Снимка: Dreamstime

Модата се мени постоянно, въпреки че голяма част от нещата са били модерни и преди години, просто в днешно време се появяват малко променени. За съжаление, никой не е застрахован от грешки, особено известните личности, които обичат да експериментират. Това е и причината те да са давани най-често като пример за безвкусно облечени персони.

 

Вижте кои са най-често срещаните грешки, които правим, опитвайки се да бъдем в крак с модата:

 

 

Прекаляваме с грима – когато една жена си сложи прекалено силен грим, тя подчертава предимно своите недостатъци и изглежда леко ... вулгарна. Използването на козметика има за цел да прикрие недостатъците и да подчертае положителните страни на лицето, а не обратното. Затова е хубаво да използвате лек грим през деня и вечерен, ако ще излизате някъде – бар, дискотека, ресторант и т.н.

 

Ходим със стар лак – преди известно време на пазара се появи лак, който изглежда като напукан – Graffiti. Известно време беше интересен и доста момичета го използваха, но вече не е актуален. Затова в никакъв случай не си позволявайте да ходите със стар лак. По-добре без никакъв, отколкото с напукан. Всяка жена трябва да се грижи добре за маникюра си, защото околните забелязват ръцете й.

 

Купуваме си дрехи, които не са наш размер – хубаво е да се научим как да избираме дрехите си. В никакъв случай не си купувайте по-големи или по-малки, само защото няма вашия размер. Дрехата може да е изключително хубава, но самият факт, че не ви седи добре, вече не я прави такава.

 

Не се обличаме подходящо – някои хора свикват с ежедневните си дрехи и не ги свалят, дори когато отиват на официално събитие. Но човек трябва да се облича според обстоятелствата, дори това да не му харесва. Понякога се изискват жертви.

 

Купуваме си евтини и излишни дрехи – това, че една дреха е на промоция, не означава, че трябва да стане част от гардероба ни. По-добре да имате по-малко дрехи, но качествени и които ви седят наистина добре, отколкото повече, евтини и ... нищо особено.

 

Снимка: Dreamstime

 

Слагаме погрешен цвят чорапогащник – хубаво е да съчетаваме чорапогащниците с цялостния си тоалет – обувки и панталон/пола. На някои модни ревюта манекенките съчетават чорапогащник със сандали, но вие НЕ го правете. На подиума може да изглежда добре, но в ежедневието определено е грозно.

 

Обличаме си дрехи в цветова гама, които не си отиват с тена на кожата ни – бъдете внимателни, защото цветовете наистина променят доста външния вид на хората. Една дреха може да ви направи изключително бледи, все едно сте болни или да ви добави няколко години отгоре. Затова, ако искате да подчертаете естествената си красота, използвайте кореспондиращи цветове.

 

Носим обувки, които не отиват на облеклото ни – те трябва да бъдат в тон с избрания от нас стил на обличане. Също така е добре да бъдат в същата цветова гама. В последно време обаче някои жени си слагат обувки в друг цвят, като акцент.

 

Снимка: sxc.hu

 

Ако спазвате тези прости съвети, ще бъдете винаги добре облечени и ще привличате вниманието на околните с облеклото си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия