Как да изглеждаш добре, когато си болна?

2014-03-02 23:29:00
Как да изглеждаш добре, когато си болна?
Снимка: freedigitalphotos.net

На всеки се е случвало да е болен, а да се налага да излезе и да трябва да изглежда добре. Има случаи, в които колкото и да ти е зле, се налага да излезеш от топлото легло и да общуваш с хора, да изглеждаш добре. Това е трудно, особено ако се чувстваш много зле. Ще ти дадем няколко съвета как да се справиш в такава ситуация.

 

Очите. Ако ти е много зле, най-вероятно имаш и температура, това много личи по очите. Ще ти е необходим малко повече грим за да прикриеш следите на настинката. Зачервените очи можеш да прикриеш като сложиш прасковени (или цвят шампанско) сенки във вътрешната част на окото. Използвай молив за очи, който съвпада с тена на кожата ти и очертай водната линия на окото, за да прикриеш зачервените си очи. Така очите ти ще изглеждат и по-големи.

 

Водоустойчив грим. Ако имаш температура, очите ти вероятно сълзят. Трябва да се постараеш да си красива, но ако гримът ти се разтече и размаже, няма да изглеждаш добре. Нанеси водоустойчива спирала, защото тя няма да се размаже толкова лесно, колкото обикновената.

 

Хидратация. Ако си настинала, най-вероятно си се и хидратирала и имаш нужда от много течности. За да не изглежда суха кожата ти, нанеси повече от хидратиращия ти крем, така ще изглежда по-добре. И все пак, не забравяй поемането на течности, само така можеш да хидратираш кожата си.

 

 

Руж. Използвай кремообразен руж и го нанеси върху скулите си, така ще придадеш свежест на лицето си. Може да сложиш малко бронзираща пудра на някои части от лицето си като – носът, брадичката и челото. Така ще добавиш повече топлина в излъчването си.

 

 

Устни. Вероятно устните ти се пукат, защото си се дехидратирала. Не прави положението по-лошо като облизваш устните си. Използвай мазен балсам за устни, като го нанасяй често, за да има ефект.

 

За да имаш чиста кожа, не забравяй, че трябва да почистваш и четките си за грим. Мръсните четки задържат бактерии, особено ако си болна, това е доста вредно. Как да почистваш четките си? С вода и бебешки шампоан е най-лесно. Сложи съвсем малка капчица шампоан и ги накисни за малко. След около пет минути ги изплакни хубаво, докато видиш, че от тях тече бистра вода.

 

Ако си болна и се чувстваш зле, със сигурност ще искаш да останеш цял ден по пижама. Но ако се налага да излезеш и се чудиш какво да облечеш, не се насочвай към нещо тъмно и небрежно. За да повишиш настроението си и да изглеждаш добре, облечи си нещо красиво, например рокля. Роклята ще бъде магнит за погледите на околните, така те ще остават с впечатление, че си се постарала за външния си вид и няма да забележат зачервените ти очи.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия