Какво трябва да знаеш, преди да започнеш диета?

2014-03-01 15:01:00
Какво трябва да знаеш, преди да започнеш диета?
Снимка: freedigitalphotos.net

Много момичета прибягват до диети за да постигнат мечтаното тяло. Непрекъснато се говори за увеличаването на затлъстяването дори сред младите, което е голям проблем за развиващите се страни. В същото време броят на момичетата с хранителни разстройства расте. Има случаи и на момчета, страдащи от анорексия и булимия. Сега ще ти дадем няколко съвета, които ще те насочат какво да правиш и какво да не правиш с тялото си, за да бъдеш здрава и красива.

 

Яж само, когато си гладна. Храната е голяма част от празниците, рождените дни, ваканциите или просто събиранията с приятели. Ако си на диета, може да направиш нещата доста неприятни. Тялото ти казва, че е гладно, а ти не му даваш храна. Разбира се, че не е хубаво да прекаляваш, но когато изпитваш глад, не е хубаво да стоиш гладна. Хапни поне ядки или кисело мляко, които ще заситят глада между храненията.

 

Стой далече от йо-йо ефекта. Йо-йо ефектът е познат на всяко момиче, което е правило строга диета. Това е връщането на свалените килограми веднага след като спреш диетата. Лошото е, че понякога можеш да качиш и повече, отколкото си свалила. Освен това има голям шанс кожата ти да се нацепи и да ти се появят стрии. Затова нашият съвет е да не прибягваш до диети, които обещават невероятен резултат след седмица. Единственото, с което ще се сдобиеш след такава диета, това са още излишни килограми.

 

 

Ти не си просто едно тяло. Никога не трябва да забравяш, че ти не си само начинът, по който изглеждаш. Трябва да се стремиш да развиваш и тялото си, но то не е най-важното. Трябва да се научиш да се приемаш такава, каквато си. Много момичета смятат, че визията е най-важна и ако носиш размер XL това автоматично те прави грозна. Всяко момиче е различно и уникално, а размерът на дрехите няма значение.

 

Хранителните разстройства. Трябва да знаеш, че някои хора страдат от булимия и анорексия, това са наистина сериозни проблеми, които много трудно се лекуват. Никой не е застрахован и лесно можеш да се подхлъзнеш и да се обсебиш от храната или да се отвратиш от нея и да спреш да се храниш. Ако усетиш, че нещо не е наред с теб и смяташ, че имаш проблем, обърни се към лекар, който ще те посъветва какво да правиш.

 

Не се влияй от модните корици. Трудно е за вярване, но хората от кориците не са толкова перфектни, колкото изглеждат. Всяко малко момиче иска да е красиво и да изглежда като някоя актриса или певица. Хубаво е да си помислиш дали наистина искаш да бъдеш като някоя звезда, която страда от хранителна невроза (булимия и анорексия) или има куп пластични операции. В интернет има много снимки на известните личности, когато са без грим и снимките не са обработвани. Разгледай ги преди да си купиш поредното модно списание и преди да започнеш следващата изтощителна диета.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия