Диетата върви ръка за ръка със спорта!

2014-02-14 17:15:00
Диетата върви ръка за ръка със спорта!
Снимка: Dreamstime

Хората, които искат да се отърват от излишните килограми, се интересуват от диети, здравословно хранене и физическа активност. Хубаво е обаче да научите всички заблуди относно спорта и стройната фигура. Не си мислете, че слабите хора прекарват часове наред във фитнес залата и затова изглеждат толкова добре. Всъщност не продължителността, а интензивността на тренировката е от значение. Нужни са ви по 30 минути дневно, за да поддържате фигурата си и да не трупате излишни килограми. Ако обаче искате да се отървете от излишните килограми, ще трябва тренировките ви да са по-дълги и да не са всеки ден, за да може мускулите ви да си почиват и да се възстановяват.

 

 

Трябва да сте съсредоточени по време на тренировките, за да може да постигнете желаните резултати максимално бързо. Ако нямате желание да тренирате или сте преуморени, по-добре отложете за следващия ден. Няма смисъл да отчитате дейност и да правите упражненията наполовина и без никакво желание.

 

Разбира се, за да се вталите, трябва да съчетаете активните тренировки с правилен хранителен режим. Изберете си диета, която ви харесва и която наистина ще спазвате. Няма как да стопите мазнини, само като спортувате. Трябва да намалите и дневния прием на калории. Не се заблуждавайте, че когато тренирате, може да си позволите да ядете каквото поискате. Да, може да хапвате малко повечко, отколкото ако не спортувате нищо, но това не означава, че няма да ви се отрази на линията прекомерната консумация на калорични неща. Със сигурност ще натрупате излишни килограми, ако приемате повече калории, отколкото изразходвате, затова бъдете внимателни!

 

Също така имайте предвид, че хората, които отслабват, без да спортуват, бързо възвръщат килограмите си, а и се сдобиват със стрии, защото кожата им се отпуска.

 

Хубаво е да се научите да се храните редовно и по малко. Затова се постарайте да разделите храненията си през деня на 5-6. Задължително закусвайте! Не се отказвайте от любимите си храни, но ги намалете осезаемо!

 

Запомнете, че хубаво тяло се постига със здравословно хранене и редовни тренировки, а не само с едно от двете!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия