Какво е решението за сухата коса?

2014-02-22 23:41:00
Какво е решението за сухата коса?
Снимка: freedigitalphotos.net

Суха, увредена коса? Всеки ден стои зле, каквото и да я правиш? Ако проблемите ти са причинени, защото косата ти е суха, тогава постоянното третиране може да я съсипе още повече.

 

Хидратация. Има много продукти на пазара, които са обозначени като хидратиращи. Всъщност някои от тях просто остават по косата ти като я карат да се разресва по-лесно. Търси продукти с натурални масла като зехтин и арганово или глицерин и масло от карите (ший).

 

Топлината: приятел или враг? Топлината е най-добрия начин за да имаш права и гладка коса. Но не забравяй, че трябва да предпазваш косата си от увреждане, което е причинено от сешоари, маши и преси. Винаги слагай термозащитен спрей, когато третираш косата си. Ако косата ти е слаба и тънка, не използвай много висока температура.

 

Времето! Няма значение каква е твоята коса, времето може да я съсипе. Много студен въздух или слънчевите лъчи могат да изсушат косата ти, както солената вода и хлорът. Зимата и лятото са най-неприятните сезони за косата. Използвай подходяща козметика за да предпазиш косата си от вредните влияния на слънцето и студения вятър. Когато е студено, слагай шапка.

 

 

Ако използваш сешоар или преса, със сигурност краищата ти цъфтят по-лесно, изтощават се по-бързо. Недей да държиш тези стърчащи и изтощени краища, а подстригвай редовно косата си, на всеки шест- осем седмици.

 

 

Маски. Ако косата ти е много суха, опитай да правиш маски с масло от жожоба и кокос. Хубаво е да сложиш повече масло за да покриеш косата си по дължина. Стой така поне час, като сложиш на главата си найлонова торбичка и кърпа, за да се затопли. В корените можеш да сложиш и бадемово масло, което подпомага растежа и укрепва косъма. За да дадеш почивка на косата си, най-добре спри с третирането и остави косата ти да изсъхне сама.

 

Шампоан. Не е нужно да къпеш косата си всеки ден. Много зависи каква коса имаш, но ако тя е суха, вероятно нямаш нужда от ежедневно миене, то е по-подходящо за мазните коси. Ако все пак имаш навик да миеш косата си всеки ден, използвай шампоан по-рядко като слагаш само балсам в краищата. Когато слагаш шампоан, нанасяй го само в корените и търкай там, а когато водата го отмива, ще измие и краищата.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия