Няколко начина да оцелеете по време на болезнен цикъл

2014-02-07 17:00:00
Няколко начина да оцелеете по време на болезнен цикъл
Снимка: Dreamstime

Цикълът определено не е нещо приятно, но няма как една жена да мине без него, освен ако не е бременна или няма здравословни проблеми. Второто, разбира се, е опасно, затова се радвайте, че сте здрави и цикълът ви е редовен, макар и толкова неприятен. При някои момичета той протича безболезнено, но при други той носи голяма доза неприятни емоции. Вижте какво трябва да хапвате, пийвате и да правите, ако искате първите няколко дни от цикъла ви да минат по-безболезнено:

 

Пийте фрешове - хубаво е да си набавяте допълнително количество витамини, особено по време на цикъл. Може да хапвате плодове, а може и да си правите фрешове, защото в тях има по-голямо количество плодове и съответно повече витамини. Наблягайте на консумацията на портокали, лимони, грейпфрут, пъпеш и диня. Дали ще ги ядете или пиете, вие сами решавате.

 

 

Хапвайте шоколад – по време на цикъл на голяма част от жените кръвното им пада. За да не изпадате в неловки ситуации и да припадате на обществени места, хапвайте си шоколад и пийте кафе и/или кола. И трите повишават кръвното налягане и ще ви накарат да се почувствате значително по-добре.

 

Бъдете спокойни – колкото и да ви е трудно заради бушуващите у вас хормони, направете всичко възможно да избягвате скандалите. Ако всичко ви нервира и не се чувствате добре сред хора, по-добре си останете поне първия ден от цикъла ви у дома. Когато човек си е вкъщи, може да правите, каквото си поиска. Вземете си одеало, настанете се удобно в леглото и си пуснете някакво хубаво филмче. Нека шоколадът и кафето са наблизо, за да може да повишите настроението и кръвното си, ако имате нужда.

 

Внимавайте с половинката – ако сте от момичетата, които имат тежък цикъл, хубаво е да предупредите предварително гаджето си. Все пак няма как да знае какво ви има и какво чувствате, ако не му кажете. Няма от какво да се притеснявате, че не сте в кондиция по време на цикъл. Ако имате нужда да си останете у дома и не искате да се виждате с никого, кажете му го. Би трябвало да уважи нуждите ви, ако ви обича и уважава.

 

Вземете хапче – това трябва да ви е последният възможен вариант, защото хапчетата не са особено полезни. Не забравяйте, че се взима по едно хапче не по-често от 12 часа. Опитайте да притъпите болката си с някое не толкова силно обезболяващо, ако не успеете, тогава вземете нещо по-силно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия