Какви трикове за красота имат жените по света? [част втора]

2014-01-14 17:31:00
Какви трикове за красота имат жените по света? [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Красотата е абстрактно понятие, знае всеки пътешественик, който се е сблъсквал с коренно различните визии на жените по земното кълбо. Всяка култура има собствено виждане за естетиката и разбира се, свои малки тайни за добрия външен вид.

 

Китай. Китайките редовно използват оризова вода за цялостно почистване на своето лице. Оризовата вода е богата на антиоксиданти, които забавят преждевременното състаряване на кожата. Сварете шепа китайски ориз в литър и половина вода за около 20 минути, след което прецедете водата в отделен сьд. Потопете тънка памучна кърпа в оризовата вода и я поставете върху лицето си, като я оставите да престои поне 10 мин. Правете процедурата веднъж седмично.

 

Гърция. За да имат блестящи и "подскачащи" къдрици, жените в нашата южна съседка мият косите си с отвара от розмарин, която почиства дълбоко косъма и скалпа. Сварете пресен розмарин във вода, оставете получената смес да изстине, отстранете листенцата розмарин и полейте обилно косата си с ароматната течност.

 

 

Румъния. Източноевропейският трик за хубави нокти е следният: румънките накисват своите пръсти в разтвор от зехтин и витамин А. Тези две съставки овлажняват нокътятя и го предпазват от неприятни счупвания или олющване на най-горния слой. За да има максимален ефект, трябва да третирате ръцете със зехтин и витамин А на всеки две седмици.

 

Филипините. Филипинките не признават друго средство за постигане на бляскава грива освен алоето и предпочитат да го използват в натурална форма. Поне веднъж седмично те масажират скалпа на главата си със сока, получен от счупеното на две алоево листо.

 

Кот д'Ивоар. Жените из цяла Западна Африка използват масло от дървото ший (карите) за омекотяване на своята кожа. То е изключително практично, тъй като може да се прилага и върху косата като хидратираща маска. Въпреки че маслото се извлича от ядките на дърво, растящо само из саваните на Западна Африка, на българския пазар могат да се намерят достатъчно продукти, в които то се съдържа.

 

Израел. Калта от израелската част на Мъртво море открай време се употребява като ефикасно средство за почистване и освежаване на кожата на лицето и тялото. Заради нейните ценни минерали израелските жени покриват цялото си тяло с черната кал, престояват няколко минути с нея, след което влизат да поплуват в солената вода. Някои от дамите често си вземат кал и за вкъщи, за да могат да се разкрасяват в собствената си вана.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия