Какви трикове за красота имат жените по света? [част първа]

2014-01-12 13:00:00
Какви трикове за красота имат жените по света? [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Красотата е абстрактно понятие, знае всеки пътешественик, който се е сблъсквал с коренно различните визии на жените по земното кълбо. Всяка култура има собствено виждане за естетиката и разбира се, свои малки тайни за добрия външен вид.

 

Франция. Много от французойките предпочитат сами да се грижат за своя маникюр. Тъй като сред любимите им цветове е червеният, жените във Франция прибягват към една проста процедура, която премахва жълтия оттенък, оставащ по ноктите след премахването на аления лак. Преди да започнат с оформянето на маникюра, французойките накисват пръстите си в топла вода, към която са прибавени 2-3 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок.

 

Сингапур. Тъй като нивото на влажност в тази страна е изключително високо, местните жени поставят върху краищата на косите си по няколко капки кокосово олио, преди да легнат да спят. Резултатът е, че след тази терапия косата им не е така податлива към начупване и къдрене вследствие на влагата.

 

 

За сияйна кожа сингапурските дами си приготвят смес от стрито на пюре авокадо или папая, която намазват обилно върху своето лице, оставят за 15 минути и отмиват с топла вода. Авокадото изобилства от полезни за кожата масла, а папаята съдържа ексфолиращия ензим папаин.

 

Швеция. В тази скандинавска страна не е просто студено. Тук е леденостудено. Повечето шведи имат сауни у дома си, за да се затоплят и да "ускорят циркулацията на кръвта", което се отразява много благоприятно върху цялостния външен вид на човека.

 

Индия. В продължение на векове индийските жени са очертавали своите очи с "каджал" домашно приготвена смес от пепел и бадемово масло. Резултатът бил искрящ тъмносив нюанс, който прави хипнотизиращ всеки женски поглед. В днешно време, за да постигнете същия ефект, е достатъчно да подберете правилния цвят молив за очи и да го нанесете в съответствие със специфичната форма на вашето око.

 

Мексико. Жените в Мексико използват чаените лъжички като средство за извиване на мигли. Домакинското пособие се държи в хоризонтално положение, като неговата права част се допира плътно до корените на миглите. След това с помощта на показалеца се натиска нагоре, така че върхът на миглите да се допре до горната част на клепачите. Процедурата се повтаря няколко пъти, докато се постигне желаната степен на извиване.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DarieScreams
преди 10 години

Good job, women of Mexico :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия