Модерните диети на днешните известни личности ...

2014-01-09 13:59:00
Модерните диети на днешните известни личности ...
Снимка: Dreamstime

В днешно време голяма част от хората са на диета. Постоянно! И все се оплакват, че диетите нямат ефект. Истината е, че повечето от тях имат, но трябва да се спази едно много важно правило – диетата трябва да се спазва стриктно от начало до край! Не се чудете защо не се вталявате, ако хапвате по 1-2 бонбона през няколко дни, въпреки че сладките неща са ви абсолютно забранени. Или ни се ядосвайте, че при вас се е получил йо-йо ефект, ако след като сте свалили излишните килограми не сте се захранили правилно и сте се хвърлили на храната като хищник.

 

 

В интернет има разнообразие от диети. Някои от тях се неизвестни, други неефективни, а трети са модерни и голяма част от жените са им се доверявали. Интересен е фактът, че според учените именно модерните в днешно време диети са били разработени от монаси още през Средновековието, пише в. „Daily mail“.

 

Да вземем за пример диетата на Бионсе „5:2“. Оказва се, че тя е много близка до тази на средновековните монаси, които я използвали за прочистване на тялото и духа. При нея се яде пет дена и два дни се пости. Хубаво е дневният прием да не превишава 500 калории в два непоследователни дни от седмицата.

 

Хранителният режим на монасите и техните пости доста приличат на днешните диети, които се спазват от известните личности. Също така те отглеждали продуктите, които готвят, което в днешно време се препоръчва от доста готвачи.

 

Диетата Day on Day off, която прилича на „5:2“ също е била изпробвана от средновековните отшелници.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия