Жените харесват най-много очите и гърдите си

2013-05-01 19:43:00
Жените харесват най-много очите и гърдите си
Снимка: sxc.hu

Макар повечето жени да са изключително критични към своето тяло, все пак има и части, които те харесват в себе си, а очите и гърдите са начело в списъка, сочат резултатите от скорошно британско изследване, цитирани от в. “Daily Mail”.

 

Оказва се, че по-голямата част от жените се чувстват неуверени в собствената си външност. Едва 1% от представителките на нежния се смятат за красиви, а около 16% - за привлекателни. Останалите възприемат себе си като нормални или дори непривлекателни.

 

 

За да отговорят на въпроса, коя част от своето лице и тяло харесват най-много, дамите се нуждаят средно от около 8 секунди. Техни фаворити са очите и гърдите, от които по-голямата част от нежните създания нямат никакви оплаквания. Немалко представителки на нежния пол обожават устните си, а други боготворят своето дупе. По-надолу в класацията попадат още ръцете, носът, раменете, ушите, прасците и стъпалата.

 

Около 7% от дамите твърдят, че не харесват нищо по себе си. Същевременно обаче представителките на нежния пол са далеч по-малко критични към своите приятелки. За по-малко от половин секунда те могат да отговорят на въпроса, коя част от тялото или лицето на своите дружки харесват най-много.

 

Всяка втора жена споделя, че редовно прави комплименти на своите приятелки за външния им вид, тъй като смята, че така повдига самочувствието им и ги кара да се чувстват по-добре.

 

А вие коя част от своето тяло харесвате най-много?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия