Няколко трика, когато не можем да заспим

2014-01-12 12:00:00
Няколко трика, когато не можем да заспим
Снимка: sxc.hu

Всеки един от нас е имал онзи момент, когато се прибираме вкъщи след тежък ден и едвам задържаме клепачите си отворени. Моментално се насочваме към топлите завивки и мекото легло и сме убедени, че ще се отдадем на креативни и ползотворни сънища. Да, ама не! Често се случва, въпреки голямото си желание и нужда за сън да не можем да заспим. В такива случаи може да опитате тези няколко трика, които според мнозина помагат да заспим. Ето ги и тях:

 

 

Уверете се, че в стаята е напълно тъмно

 

Да, това е изключително важно, защото според запознати дори и най-малката светлина е способна да не ви позволи да заспите. Поради тази причина, преди да се отправите към завивките, освен да изключите осветлението се погрижете и за всички други източници, на каквато и да е светлина. Ще се учудите колко ползотворно може да се окаже това действие.

 

Почетете книга преди лягане

 

Да, така и все още не можем да намерим логическо обяснение, но е факт, че всеки път, когато легнем в леглото и отворим любима книга са нужни само няколко страници, за да се отдадем на неочаквано необходимия ни сън. С всяка прочетена дума и изминат ред ще чувствате как клепачите ви сами се затварят и не след дълго ще сте заспали. Внимавайте с тежките книги, които лесно могат да се стоварят върху лицето ви, ако изберете неподходящата поза.

 

Вземете топъл душ преди лягане

 

Фразата "спя, като къпан" съвсем не е случайна. Топлият душ ще отпусне тялото ви и ще ви осигури пълен покой, които лесно ще се справи с трудното заспиване.

 

Направете си график за лягане

 

Изготвянето на график за лягане е едно доста добро решение за решаване на проблема. Изключително важно обаче е, след като изготвите графика и да го спазвате. Защото само по този начин ще накарате тялото и организма ви да желаят да заспят в точно избрания час.

 

Овен тези няколко трика, известни са и няколко по-странни, за които няма как да гарантираме, че работят, но нищо не ви пречи да ги пробвате. Според някой изключително лесно се заспива, ако положите завивките между краката си, дишате дълбоко, или пък смените спалното бельо.

 

Ако всичко това не помогне, но горещо ви препоръчваме да се обърнете към лекар специалист, който да се погрижи за решаването на проблема ви.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
JoLLiE92
преди 10 години

Аз ако не мога да заспя, затварям очи и си представям, че правя секс. Действа безотказно, освен в случаите когато наистина съм правила секс. :Д

The Cheetah
преди 10 години

О, да топъл душ?!?

mn.qk.kupon
преди 10 години

Става също и като се наядеш мн но не прекалявай защото после те чака срешта с голямата уста.

hristo99
преди 10 години

Моят трик е да си завия всичко, така че да ми стане много горещо и така потен стоя няколко минути. След това се отвивам и ми става по-прохладно и заспивам.

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия