Искате ли да имате меки, привлекателни и сексапилни устни?

2013-04-18 12:01:00
Искате ли да имате меки, привлекателни и сексапилни устни?
Снимка: Dreamstime

Всяка жена, която има красиви и плътни устни, изглежда в пъти по-секси в сравнение с представителките на нежния пол, които не могат да се похвалят със същото. Знаете ли, че една от тайните на красивите устни е пиенето на много вода? Организмът има нужда от достатъчно количество вода, за да функционира правилно. Както кожата, така и устните се нуждаят от хидратиране, затова не игнорирайте течностите. Ако нямате навика да пиете често вода, напълнете си една бутилка и я носете със себе си, когато сте навън или я дръжте пред вас, когато сте си у дома. Така ще се подсещате, че трябва да пиете вода по-често, а понякога ще правите дори от скука. Устните се нуждаят от много вода при смяната на сезоните и зимно време, когато навън температурата е под нулата.

 

За да се радвате на наистина перфектни устни, те трябва да изглеждат добре. Не е достатъчно само да си сложите червило или гланц. За да привличате мъжкото внимание, трябва да използвате и ексфолиант, който може да си го приготвите и у дома. Нужна ви е една чаена лъжица пчелен восък и една чаена лъжица мед. Добавете към тях 2 чаени лъжици бадемово масло и разбъркайте, докато не получите хомогенна смес. Изсипете балсама в мъничък съд и го оставете да престои на стайна температура, докато се втвърди и стане годен за употреба.

 

 

Времето навън става все по-топло и по-топло и в скоро време слънцето ще започне да тормози кожата и косата ни, ако не ги предпазваме. Когато излизате навън, винаги носете със себе си и балсам за устни. Подновявайте го периодично, за да предпазите максимално устните си от агресивните слънчеви лъчи.

 

Храната също е от значение. Ако устните ви постоянно са сухи, може би причината е в неправилното ви хранене. Започнете да консумирате храни, богати на сяра като яйца, аспержи и чесън. Те ще ви помогнат да се сдобиете с меки и свежи устни. Също така започнете да си набавяте нужното количество витамин А, В и С. Наблегнете на консумацията на горски плодове, кисело мляко, моркови и зелена салата. Така ще подхраните както устните си, така и цялата кожа.

 

Ако устните ви са напукани, в никакъв случай не си слагайте червило, защото така ще привлечете внимание там, където не е нужно в този момент. При положение, че сте свикнали с употребата на червило и ви е трудно да излезете навън без, потърсете в козметичните магазини червило и балсам в едно. По този начин хем ще омекотите устните си, хем ще им придадете така желания цвят.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия