Момичета, внимавайте с остарялата козметика!

2013-01-15 00:30:00
Момичета, внимавайте с остарялата козметика!
Снимка: sxc.hu

Остарялата козметика е сред основните причинители на очни инфекции, херпес и най-различни кожни алергии, сигнализират британски специалисти, след като стана ясно, че огромна част от жените ползват козметични продукти дълго след изтичането на срока им на годност, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Представителките на нежния пол се оказват най-немарливи по отношение на сенките си за очи. Те се съхраняват и използват от тях в продължение на цели 7 години – с 6 повече, отколкото е срокът им на годност. Именно сенките са виновни за най-голям брой инфекции на очите, тъй като по тях се развъждат най-различни опасни бактерии.

 

Червилата, гланцовете за устни и фондьотените престояват около 4 години в козметичните чантички на жените – с 3 години и половина повече, отколкото е препоръчителният срок за използването им. Нежните създания нехаят и по отношение на спиралите си, съхранявайки ги средно около 2 години и половина. Очните линии пък обикновено се изхвърлят от жените чак 4 години след закупуването им.

 

По повод на тази плашеща статистика специалистите съветват – ако козметиката ви е променила цвета си или е започнала да мирише неприятно, изхвърлете я, тя най-вероятно вече не е годна за употреба. Също така редовно проверявайте срока на годност на продуктите, които използвате, и ги изхвърляйте, след като той изтече. Съхранявайте козметиката си на тъмни и сухи места, за да запазите живота ѝ максимално дълго. А ето и какъв е максималният срок, през който можете да използвате даден продукт:

 

 

А вие използвате ли залежала козметика?

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Azoria
преди 11 години

Да, пък нищо ми няма :? ...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия