Тренирай безплатно и навсякъде

2013-12-12 20:00:00
Тренирай безплатно и навсякъде
Снимка: freedigitalphotos.net

Няма нужда да си привеждаме доказателства колко важен е спортът. На всички е ясно, че той гори токсини, стяга мускулите, укрепва имунитета и отвежда стреса встрани от тялото.

 

Без значение дали си момиче или момче, в последно време еуфорията около спортуването е завладяла еднакво и двата пола . Мнозина харчат луди пари за скъпи тренировъчни дрехи, ръкавици, обувки. Членуват във лъскави фитнес зали за да имат достъп до възможно по-разнообразни и богати уреди. Всичко това е прекрасно, ако имаш възможност да си го позволиш, но нима няма и начин да поддържаш формата си безплатно и необвързано със спортните салони?

 

В следващите няколко абзаца ще стане дума точно за това. Как да тренираш с подръчни средства вкъщи. Ще ти предложим няколко упражнения които ще натоварят цялото ти тяло, като за изпълнението им ще ти бъдат необходими само собствените ти килограми и две пластмасови шишета. Ще попиташ за какво са ти бутилките? Ще ги напълниш с вода и ще ги използваш вместо гирички.

 

Застани в поза за изпълнение на лицева опора. Дланите са опрени на пода. Пръстите на краката също. От тази стойка сгъваш последователно към корема, първо единия, после другия крак. Зоните които се натоварват са крака и долната част на корема. Изпълняваш в продължение на една минута, след което почиваш 30 секунди.

 

 

Следващото упражнение включва в действие и импровизираните гирички. Стъпи на пода. Клекни и вземи във всяка ръка по едно шише с вода. Изправи се, като вдигнеш ръце над глава. Изпълняваш отново в продължение на една минута, след което почиваш 30 секунди. Упражнението натоварва цялото тяло – краката, седалището, гърба, ръцете и раменете.

 

Последното упражнение, което ще ти предложим в този комплекс е повдигане на краката от тилен лег. Легни по гръб на пода. Отпусни ръцете си встрани от тялото, като дланите сочат към пода. Повдигни единия си крак, докато не застане перпендикулярно на пода. Спусни го бавно и повтори същото с другия крак. Отново изпълняваш в продължение на една минута и почиваш 30 секунди.

 

Изпълнявай упражненията едно след друго, като съвкупността от трите представлява един завършен кръг. Почини до възстановяване на нормалното дишане и направи втори, трети и колкото кръгове можеш, без да чувстваш изтощение или дискомфорт. Тренировката е от зареждащ тип, така че след края й трябва да се чувстваш жизнена и енергична.

 

Практикувай я през ден или ако усещаш, че не се преуморяваш – дори всеки ден. Този тип тренировки активизират цялото тяло и резултатите от тях могат да бъдат почувствани дори след само две седмици. Продължавай усърдната работа и ще забележиш видими резултати до няколко месеца.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия