Избери какво да спортуваш според характера си

2013-04-19 13:48:00
Избери какво да спортуваш според характера си
Снимка: Dreamstime

Всеки човек е индивидуална личност и харесва различни неща. Затова, когато решите да започнете да спортувате, помислете какво ви доставя най-голямо удоволствие, за да не се откажете прекалено бързо.

 

 

Въпреки че времето навън не е особено топличко, лятото вече чука на вратите ни и в най-скоро време ще трябва да извадим късите полички и панталони. И в този момент ще стане ясно колко сме прегрешили с хапването през зимата. За да успеете да се отървете от излишните килограми, трябва да се спрете на спорт, който ви допада. Няма да има никакъв ефект от тренировките, ако ходите с нежелание и често ги пропускате.

 

Ако досега не се спазвали програми и смятате, че не може да тренирате по този начин, запишете се на някакви танци, без значение дали ще бъдат народни, спортни, MTV или други. При този спорт е най-голям шансът да се „зарибите“ и да не пропускате нито една тренировка. Пък и знаете, че ако пропуснете, трудно ще наваксате.  

 

Ако сте от хората, на които лесно им омръзват нещата, започнете да бягате, но не на някой стадион /защото там е еднообразно/, а в някой парк. Вие явно имате нужда от разнообразие, а тичането в парка ще ви предложи именно това. Изберете си маршрут, който включва всичко – наклонен терен, терен с препятствия, спокоен участък и т.н. По този ще разнообразите както тичането, така и нещата, които виждате около себе си. Хубаво е да имате няколко маршрута и да ги редувате, за да не ви омръзнат бързо.

 

Хората, които обичат да доизкусуряват нещата докрай, често изпитват вина, когато са пропуснали тренировка. Затова те решават да си наваксат следващия път, когато отидат да спортуват. И правят огромна грешка, защото по този начин се пренатоварват. Вместо да се самонаказвате, по-добре продължете по стария начин с тренировките.  

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
viki873
преди 10 години

super e !


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия