Как да се погрижиш за устните си?

2013-11-29 18:18:00
Как да се погрижиш за устните си?
Снимка: freedigitalphotos.net

Винаги се стараем да изглеждаме добре и по-красиви. Стараем се да полагаме грижи за косата, кожата, тялото, понякога си позволяваме козметични процедури, с които да се поглезим. Грижим се за маникюра и педикюра си, купуваме си красиви дрехи и аксесоари. Но понякога забравяме една малка, но много важна част от тялото ни. Това са именно устните ни.

 

Времето е студено навън, есента и зимата са времето, в което трябва да засилим грижата за кожата ни по цялото тяло и особено за устните. Вятърът и студът, оказват огромно влияние. Устните започват да се пукат, да изсъхват, могат да се появят ранички и да тече кръв. Това създава дискомфорт и е много неприятно.

 

Сега ще ти дадем съвети как да се грижиш правилно за устните си за да бъдат меки, гладки и нежни.

 

 

Стимулиране на кръвообращението. Докато си под душа, напари лицето си с топла вода, вземи ексфолиант за лице и нежно масажирай устните си поне за минута. Ако нямаш ексфолиант може да пробваш със сода за хляб, хума или козметични трици). Така ще премахнеш мъртвите клетки и ще стимулираш кръвообращението. Когато излезеш от банята, нанеси плътен слой подхранващ балсам или вазелин.

 

Винаги преди сън се мажи с балсам. Това трябва да ти бъде навик за да има ефект. Пий много вода за да хидратираш организма си.

 

Не облизвай устните си. Това е доста неприятен навик, защото именно той кара устните да изпръхват и да се пукат. Получават се ранички и дразнения.

 

Не забравяй зоната около устните. Тя също допринася за хубавата усмивка и не е по-малко важна. Ако имаш чувствителна кожа, често се случва в тази зона да изсъхва много силно. Ползвай крем сутрин и вечер.

 

Ако трябва, смени червилото. Ако ползваш прекалено сухо червило, вземи овлажняващо или течно. Използвай балсам преди да сложиш самото червило.

 

Ако имаш лошо храносмилане, това ще се отрази на устните ти. Може да се появят кафяви петна. Ако имаш херпеси, това говори за слабост на имунната система.

 

Ангуларен хейлит. Това е състояние, при което се образува възпаление и болезнено цепване на ъглите на устните. Симптомите се появяват през зимата, когато е много студено и през лятото, когато е много горещо. Ако имаш подобни признаци, отиди на лекар.

 

Трябва да се грижиш за устните си преди да слагаш грим като червило например, за да изглеждат те винаги прекрасни и готови за хиляди целувки.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия