Повечето червила са опасни за здравето, съдържат токсични вещества

2013-05-06 19:10:00
Повечето червила са опасни за здравето, съдържат токсични вещества
Снимка: sxc.hu

Повечето червила на световноизвестни марки съдържат токсични вещества, които увеличават риска от развитието на рак и други опасни заболявания, пише в. “Daily Mail”, позовавайки се на резултатите от скорошно американско проучване.

 

 

За да стигнат до това заключение, американските специалисти изследвали химичния състав на 32 от най-често използваните марки червила от тийнейджърите. Именно така те открили, че в по-голямата част от тях се съдържат опасни метали, които навлизат в човешкия организъм след облизването на устните.

 

Учените установили, че в много от предлаганите на пазара червила могат да бъдат открити прекалено големи количества хром, който се свързва с туморните образувания на белите дробове и стомаха. Освен това в немалко козметични продукти за устни се съдържат алуминий, който увеличава риска от развитието на Алцхаймер, и манган, който води до честа смяна на настроенията и проблеми с паметта.

 

Специалистите все пак поясняват, че не бива да се притеснявате толкова, ако рядко използвате гланцове и червила, тъй като в крайна сметка отровата е в дозата. Изследователите изчислили, че слагането на козметични продукти на устните по над 2-3 пъти на ден може сериозно да навреди на здравето.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 11 години

ФАЛИТ!!!!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия