Няколко съвета относно теглото ти

2013-11-19 23:56:00
Няколко съвета относно теглото ти
Снимка: freedigitalphotos.net

За да поддържаш балансирано тегло, е важно да знаеш какво трябва да направиш, разбира се, без да се вманиачаваш. Ако обичаш да ползваш често кантара сега ще ти дадем няколко съвета.

Използвай винаги един и същ кантар.

Везната може да даде разлика. Някои специалисти съветват да се използва винаги един и същ кантар, когато се мериш вкъщи. Ако везната ти е от тези, които могат да измерват процент на мазнината в тялото, трябва да знаеш, че този индикатор е само една стойност. Не бъди доверчива и не се вманиачавай. За да измериш мазнината в тялото си с точност, се изисква контрол от професионалист и специални уреди.

 

Кантарът, далеч от влага.

Това е уред, който изисква грижа. Най-важното, според специалисти, е да го държиш далеч от влага. Банята, например, е най-неподходящото място, което можеш да отделиш за везната си, защото може да се развали от влагата или по-скоро да започне да дава разлика в показателите. Най-добре е да го държиш в килера или под леглото.

 

 

Внимавай какви очаквания имаш.

 

Колко грама или килограма можеш да свалиш с една диета, зависи от физическата ти активност, както и до организма на всеки един човек. Затова е важно ако искаш да сваляш много килограми и имаш наднормено тегло, да се обърнеш към специалист, който да те наблюдава. Ако се мериш прекалено често, лесно можеш да се депресираш и да се вманиачиш, според специалисти. Ако правиш диета, която се наблюдава от диетолог или фитнес инструктора ти, например и не видиш особена промяна в теглото си, не изоставяй започнатото, а поговори със специалиста.

 

Един път седмично.

Ако си на диета, разбира се, че ще искаш да виждаш резултатите не само в огледалото, но и на кантара. Повечето момичета, когато са на диета, започват да се мерят всеки ден или по няколко пъти на ден и да се вманиачават. Затова, когато започнеш даден хранителен режим, най-добре е да се мериш един път седмично. Освен това теглото не е константно, особено при жените зависи и от хормоните. Може би не знаеш, но една от причините да се чувстваш подута и дебела по време на менструацията ти, е именно фактът, че си задържала вода.

 

Сутрин и с малко дрехи и на празен стомах.

Специалистите потвърждават, че най-добрите условия за да премериш теглото си са: сутрин, на празен стомах и с малко дрехи. Идеята е да си в най-добра форма, а също така и че през нощта се регулират течностите в тялото. Това е оптималното състояние за да се премериш прецизно.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Philophobe
преди 10 години

Има и такива хора, които се опитват да качат, а не да свалят килограми, така че се съобразявайте и с тях!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия