Не пазарувайте гладни, ако не искате да напълнеете

2013-05-07 15:02:00
Не пазарувайте гладни, ако не искате да напълнеете
Снимка: Dreamstime

Случвало ли се е да отидете в хранителен магазин гладни и да си накупувате толкова много храна, че да не може да я изядете? На хората, които са на диета или се стараят да не прекаляват с хапването, сигурно им се е случвало. Учените отново откриха „топлата вода“ и съветват хората да не си купуват хранителни стоки, когато се чувстват гладни, защото има шанс да купят повече продукти, отколкото са им нужни, съобщи Reuters.

 

 

Специалистите са установили в симулация на пазаруване, че хората, които не са хапвали цял следобед, са по-склонни да си купуват нездравословни храни в сравнение с тези, които са се хранили в близките няколко часа. Проучването показва, че гладниците купуват повече нездравословни продукти непосредствено преди вечеря. Хората се замислят какво да си напазаруват в следобедните часове и не прекаляват с покупката на калорични и нездравословни храни.

 

Дори да не сте на диета или да не се съобразявате как се храните, отидете ли гладни в магазина, със сигурност ще си купите храни, които по принцип бихте подминали на сит стомах. Затова не пазарувайте, когато не сте се хранили скоро – така ще се сдобиете с няколко излишни килограма и ще останете с празен портфейл.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия