Печените картофи и месото водят до депресия

2013-11-09 13:30:00
Печените картофи и месото водят до депресия
Снимка: http://www.freedigitalphotos.net/

Проучване показва, че печените картофи, месото и други тежки храни, богати на въглехидрати, могат да доведат до депресия.

 

Според учените от Харвардския университет всички тестени изделия влияят зле на човешката психика. Изследванията показали, че жените, които консумират често хляб и червено месо, страдат често от депресии. Проучването е проведено сред 43 000 жени в продължение на 20 години.

 

Резултатите са показали също, че пиенето на кафе и вино, редовната употреба на риба и зехтин подобряват настроението и премахват потиснатото настроение. Препоръчително е да се пият по около две кафета на ден, защото е доказано, че кофеинът ни прави по-щастливи, но не бива да се прекалява, защото може да си навредим с прекомерна употреба на кофеин.

 

 

Учените са установили, че рискът от самоубийство при хората, които пият по две чаши кафе дневно, е по-нисък с 50%. Кофеинът стимулира нервната система и действа като антидепресант, повишава се нивото на допамина, който е отговорен за доброто ни настроение.

 

Ако консумираш риба редовно, трябва да знаеш, че тя също помага за доброто настроение и намаляването на чувството на тревожност. Причината е омега-3 мастни киселини, които предизвикват негативни промени в психическото и емоционалното здраве на човека, ако са в ниски нива.

 

Също така се доказва, че зехтинът защитава психиката от болести, благодарение на мононаситените мазнини. Изследването е направено сред 12 059 доброволци в продължение на половин година.

 

Разбира се, важно е да се храниш разнообразно и здравословно, да не прекаляваш с нищо, но и да не се ограничаваш прекалено. В пубертета организма ти се развива и има нужда от всякакви вещества.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 10 години

Точно тая мръвка на картинката по-горе нема как да ми докара депресия, и дума не ще!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия