Няколко калорични храни, за които не предполагате

2013-11-07 14:01:00
Няколко калорични храни, за които не предполагате
Снимка: Dreamstime

Има хора, които са сигурни, че се хранят правилно и спортуват достатъчно, но въпреки това в последно време трупат излишни килограми. Когато човек започне да пълнее и не вижда причина, то най-вероятно става въпрос за промяна в хранителния му режим, която води до трупането на мазнини. За да разберете откъде идва проблемът, седнете и помислете сериозно какви нови храни сте започнали да консумирате в последно време. Сигурно смятате, че те не са калорични и не би трябвало да ви създават проблеми, но има храни, които са с високо съдържание на калории, но повечето хора не са наясно с това. Вижте кои са те:

 

Мляко с ориз – подсладено или не, това мляко си е сладко само по себе си. В една чаша от 250 мл., пълна с оризово мляко, се съдържат около 90 калории.

 

 

Изсушен банан – по-добре плодовете да се консумират пресни, а не изсушени. Първо, по-здравословни са и второ, съдържат по-малко калории в себе си. Половин купичка, пълна с изсушен банан, съдържа около 600 калории. Това е повече от един голям шоколад!

 

Круша – както вече споменахме, специалистите препоръчват да се ядат пресни плодове, но дори те съдържат в себе си естествени захари, които усилват освобождаването на инсулин. Една круша е около 92 калории, което не е толкова много, но не бива да се подминава факта, че това са захарни калории.

 

Ябълков сок – ябълките като цяло не са висококалорични, но не забравяйте, че плодовете са пълни с фруктоза и фибри. А соковете съдържат в себе си още повече фруктоза, която води до покачване на инсулина с всяка глътка. В 200 мл. ябълков сок се съдържат около 120 калории.

 

Мюсли – доста хора закусват мюсли, считайки го за здравословна и нискокалорична храна. В повечето от тях обаче има доста голямо количество захарни сиропи, които са доста калорични, а и само по себе си мюслито съдържа доста въглехидрати. В една купичка има около 320 калории.

 

Снимка: Dreamstime

 

Сладки картофи – повечето нишестета стават толкова бързо на захар в тялото, че са в състояние да вдигнат кръвната захар повече от обикновената. Въпреки че в сладките картофи има по-малко захар от обикновените, тя пак е прекалено много.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия