Напълнява ли се от комбинацията кафе, мляко и захар?

2013-11-07 13:15:00
Напълнява ли се от комбинацията кафе, мляко и захар?
Снимка: Dreamstime

Повечето хора не могат да си представят, че денят им ще започне без чаша горещо кафе. Всеки го предпочита различно. Някои го пият силно и без захар, други го предпочитат по-слабо, а трети предпочитат 3 в 1 – кафе, мляко и захар. По принцип кафето не е висококалорично, но когато към него са добавени захар, мляко и сметана, то може да достигне до 400 калории. Чистата гореща напитка съдържа 3 калории на 100 мл., чистото пълномаслено мляко 60 калории на 100 мл., а захарта 16 калории в една чаена лъжичка.

 

 

В едно пакетче 3 в 1 се съдържат между 70 и 100 калории. Хората, които сами си приготвят горещата напитка у дома, всеки път слагат различно количество кафе, мляко, сметана и захар и затова не може да се каже с точно колко калории приемат със сутрешното си кафе.

 

Може ли човек да натрупа излишни килограми, защото редовно консумира кафе 3 в 1?

 

Стига да не прекалявате с употребата му, да се храните здравословно и да спортувате редовно – няма никакъв повод за притеснение. И все пак за предпочитане е да пиете кафето си чисто или с малко количество захар. Ако я замените със стевия, ще приемате още по-малко калории и няма да се притеснявате за талията си.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия