Понеделник - най-непроизводителният ден в седмицата

2013-11-04 15:15:00
Понеделник - най-непроизводителният ден в седмицата
Снимка: Dreamstime

Малцина са тези, които нямат нищо против понеделник. Повечето хора не харесват първия ден от седмицата, защото не им се работи, след като два дни са си почивали в компанията на семейство и приятели. Статистиката показва, че за 48% от жителите на Великобритания понеделник е най-непроизводителният ден от седмицата, пише в. „Daily mail“.

 

 

36% от анкетираните се чувствали изключително уморени през първия ден от новата седмица, въпреки че са имали два дни на разположение за почивка.

 

Цели 57% от участниците в анкетата споделили, че през уикенда не се чувствали добре, защото постоянно мислели за наближаващия понеделник и новата работа седмица. Това им пречело да се насладят истински на двата почивни дни, с които разполагали. Над 50% от анкетираните смятат, че работата им се отразява зле на здравето поради обездвижването и недоспиването.

 

45% пък споделили, че времето, прекарано на работното място, се отразява зле на личния им живот и при първа възможност ще си търсят нова работа. Над половината от анкетираните признали, че работят около 3 часа от вкъщи през уикенда, но това не им се заплаща допълнително.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия