3 храни, които не трябва да консумирате според производителите на храна

2013-10-31 20:00:00
3 храни, които не трябва да консумирате според производителите на храна
Снимка: sxc.hu

Всекидневно сме залети от множество класации на вредни храни, от които трябва да се отървем, ние обаче сме ви приготвили един списък от продукти, които самите производители на храни избягват да употребяват, което според нас е достатъчно, за да ви убедим, че е добре да се ограничавате от тях. А ето ги и тях:

 

 

Диетични безалкохолни напитки

 

Колкото и привлекателни да изглеждат те, специалистите ги избягват, защото крият множество опасности за здравето им, тъй като данните за безопасността на съставки като сукралоза, аспартам, ацесулфам К, не дотам и т.н. са доста противоречиви и опират в по-голяма степен до влиянието и финансовите ресурси на въпросната компания. Независими изследвания показват, че въпросните продукти могат да причинят проблеми с метаболизма и теглото, неврологични заболявания, ставни болки, чревни възпаления и не на последно място, рак.

 

Бял шоколад

 

Шоколадът е изкушение, на което не можем да устоим и няма нищо лошо в консумацията му, проблемът идва, когато той е бял, защото белият вариант няма нито една от полезните съставки на шоколада. Затова силно ви препоръчваме да ограничите приема му до минимални дози.

 

Пуканки за микровълнова

 

Пуканките "с вкус на масло" често съдържат вредни химикали, които не са отбелязани на опаковката, с претекст, че те са отговорни за аромата и са фирмена тайна. Специалистите препоръчват да замените пуканките за микровълнова с обикновени, които отново да изпукате в микровълновата, но с истинско масло. Това е възможно ако подберете подходящата форма или съд.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ivanznikolov
преди 7 години

Ако някой може от опит да сподели рецептата за пукане на обикновени пуканки с добавено истинско масло, ще съм му благодарен да я каже :)

kaRamella
преди 10 години

Е, аз пък си направих преди малко пуканки с вкус на сирене, ама предполагам , че ще е гадня.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия