3 мита за акнето

2013-10-30 20:00:00
3 мита за акнето
Снимка: Dreamstime

Акнето е досаден и ужасен проблем за много от тийнейджърите. Всяка нова пъпка е поредният повод за истеричен крясък или пък разочарование и срамежливост. По-рано ви представихме няколко начина да се справите с акнето, сега ред да ви запознаем и с най-често срещаните заблуди, които може да ви навредят:

 

 

Акнето се причинява от замърсена кожа

 

Често срещано твърдение е, че появата на акне е продиктувана от замърсена кожа. Акнето не е индикатор за лоша хигиена и появата му не е свързана с честотата на миене на лицето ни. Дори напротив, доказано е от специалисти, че ако миете лицето си много често, то вие може да влошите положението и да увеличите пъпките си. Всичко трябва да е в умерени количества и да се търси златната среда. Далеч не ви съветваме да отхвърлите хигиенните си навици, а просто да не прекалявате с тях, заради въпросната заблуда.

 

Използването на грим води до появата на акне

 

Сигурно няма момиче, което да не е чувало страшната заплаха било от родители или познати - "Ако се гримираш, ще имаш акне!". Въпреки че съществува условна и малка връзка, то този факт е заблуда. Безспорно гримът в определени количества може да навреди на кожата ви, но обикновеният грим няма отношение към появата и задържането на проблема. За да бъдете сигурни, че гримът ви няма да е причина да имате неприятния проблем е препоръчително да използвате гримове с надпис "oil free" ("без мазнини").

 

Акнето изчезва само

 

Колкото и да ни се иска много малко са случаите, в които акнето изчезва от само себе си. Това е поредният мит, които се налага все по-често сред подрастващите и те предпочитат да изчакат необходимото време, с надеждата, че проблема ще отшуми. Това е изключително погрешно действие, защото за отстраняването на акнето се необходими упорити действия и ако те липсват може да се стигне до доста неприятен резултат.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FuckDaPolice
преди 10 години

Тая па все едно пука цирей.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия