Как да се справите с акнето?

2013-10-09 20:01:00
Как да се справите с акнето?
Снимка: Dreamstime

Акнето е един от най-ужасните проблеми за милиони млади хора. Те всяват ужас и паника, особено при момичетата и всеки един от нас желае бързо и лесно да се отърве от тях. Това може да стане в кожна клиника, в която специалистите ще се погрижат за вас. Разбира се не и безплатно и поради тази причина има няколко лесни стъпки, чрез които вие сами да се справите с проблема и то на значително по-ниска цена. А те са:

 

 

1. Измийте лицето си сутрин. Знаем, че тази стъпка звучи малко безсмислена с оглед на факта, че процентът на хората, които не я изпълняват, е доста малък, но бяхме длъжни да я напишем. След като се събудите и отидете в банята, си подгответе мека кърпа, овлажнител и ексфолиант. Те ще са ви нужни за следващите стъпки.

 

2. Пуснете топла вода и поставете лицето си над мивката. По този начин ще позволите на парата да разшири порите ви. След като сте разширили порите си е време да вземете ексфолианта и да го нанесете върху кожата на лицето. Направете го с леки масажиращи кръгови движения. След като сте приключили, изплакнете със студена вода и подсушете лицето си със суха кърпа.

 

3. Вземете овлажнителя и го нанесете върху лицето си. Трябва да имате в предвид, че кожата се изсушава все повече с течение на възрастта и губи голямо количество колаген. Поради тази причина е хубаво да ползвате овлажнител за лице, защото той стимулира производството на колаген в тялото. След като сте нанесли овлажнителя, изчакайте 10 минути да изсъхне.

 

4. Избягвайте използването на коректори. И ако все пак мислите, че използването им е неизбежно, изберете такъв, който да съдържа салицилова киселина. Също така нанасяйте леко и бавно и внимавайте за запушването на порите, което не се препоръчва.

 

5. Тази стъпка се отнася само за момичетата. Вечер обезателно премахнете грима си! Много от момичетата си мислят, че могат да премахнат грима си само с измиване на лицето, но това е голяма грешка, защото не всички продукти се отстраняват по този начин. Затова използвайте специални продукти за премахване на грим и внимателно премахнете всичко. След като сте приключили изплакнете лицето си с хладка вода, за да сте сигурни, че нищо не е останало. Не използвайте сапун, защото той изсушава кожата. След като сте изплакнали подсушете и нанесете овлажнител.

 

6. Повтаряйте процедурата всеки ден. Полагайки тези грижи за лицето си, то вие ще ограничите и премахнете акнето. Не забравяйте обаче, че дори и само един ден да пропуснете, рискувате да върнете неприятната гледка. Полагайте ежедневни грижи, за да бъдете непрестанно ослепителни.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 10 години

А тази какво е тръгнала да стиска?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия