Как да преодолеем есенната депресия?

2013-10-30 17:30:00
Как да преодолеем есенната депресия?
Снимка: sxc.hu

Лятото отдавна си отиде, макар навън да е топло и приятно. Със сигурност не ти се ходи на училище и копнееш за още малко ваканция или като гледаш падащите листа на дърветата, настроението ти се скапва тотално. Само не се отчайвай, всеки сезон има своята красота. Лятото свърши, но есента също има своите качества.

 

Вече всичките ти приятели са тук и ги виждаш всеки ден. Лятото всеки се отдава на почивка и пътувания и понякога можеш да не видиш любими хора с месеци. А ако гаджето ти е от твоето училище ще можете да прекарвате заедно всяко междучасие. Времето още е слънчево и топло и през деня е прекрасно за излизане.

 

 

Излезте с тайфата и се съберете в някой парк или градинка. Така ще се попечете малко на слънце, ще си прекарате супер и ще ви излезе по-евтино, отколкото да седнете отново на кафе, както всеки ден.

 

Отидете на пикник. Ясно е, че няма как да отидете на много далечно място заради финанси и липса на кола, например, но това не трябва да ви обезкуражава. Можете да отидете с градския транспорт или някой извънградски автобус на готино местенце близо до вашия град/село. Така ще си попътувате, ще се разходите и ще прекарате незабравими мигове. Снимайте се, радвайте се на природата.

 

Есента ни носи всякакви вкусни плодове и зеленчуци. Всичко е толкова шарено и весело, че ни пълни очите. Листата по дърветата, шумата из улиците, кестените, сергиите с вкусни тикви и всякакви плодове и зеленчуци, които можеш да си хапваш на воля. Вече не е такава лятна жега, която не ти позволява да излезеш през деня. Напротив, сега е толкова приятно да се разходиш по обяд, когато слънцето огрява и е страшно красиво. Не ти е толкова топло и някак по-лесно е да спортуваш. Жегата те кара да си отпуснат и да не ти се иска да се раздвижиш, но сега, когато е приятно и прохладно, спокойно можеш да си спортуваш на воля.

 

Любимите ти сериали се завръщат на екран с нови сезони. Следиш предаване или някакъв сериал. Сега можеш да му се наслаждаваш, защото пускат нови сезони.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия