Няколко съвета как да се чувстваме добре в тялото си

2013-10-29 20:00:00
Няколко съвета как да се чувстваме добре в тялото си
Снимка: sxc.hu

Според статистиката около 60% от момичетата и жените не харесват тялото си. Този процент звучи направо плашещ. Важно е всяка от нас да бъде красива и привлекателна, да полагаме усилия да изглеждаме добре, но и да се приемаме такива, каквито сме.

 

Като за начало трябва да се приемем в кожата си, да се чувстваме на място. Това не е лесно, но не е и невъзможно. Трябва да се чувстваме комфортно докато се гледаме в огледалото и да харесваме тялото си такова, каквото е.

 

Не се възхищавай на момичетата от лъскавите корици на списанията и от модните подиуми. Често пъти те страдат от хранителни разстройства като булимия и анорексия, които могат да ги докарат и до смърт. Освен това момичетата от модните дефилета са много гримирани, а ако ги видиш в естествения им вид е твърде вероятно да не ти харесат. А на кориците на списанията е ясно, че компютърната обработка е играла важна роля. Важно е да се отбележи също, че голяма част от момчетата не си падат по момичета, на които им се броят ребрата, а напротив харесват пищни извивки.

 

 

Не се притеснявай от партньора си. Вероятно имаш гадже, с което имате пълноценна връзка. Някои момичета трудно успяват да се отпуснат, дори когато правят секс с гаджето си. Но така ако мислиш „той дали ще види, че съм качила един килограм”, ще изпуснеш цялото удоволствие от секса. Отпусни се и не се притеснявай да се показваш гола пред приятеля си, той щом е с теб, значи те харесва такава, каквато си.

 

Спортувай. Не е нужно да се забиваш във фитнеса ако не ти допада. Избери спорт, който да ти харесва и да се чувстваш удовлетворена. Когато времето навън е хубаво дори можеш да потичаш в парка. Пробвай се с различни видове спорт и разбери кой е твоя. Започни да посещаваш редовно залата и ще видиш колко добре ще се чувстваш. Не е идеята отслабване или вманиачаване по диети. Въпросът е да имаш тонус, да се усещаш бодра и весела. А това няма как да не повлияе на самочувствието ти.

 

Храни се балансирано. Хапвай повече плодове и зеленчуци, ограничи junk food и ще видиш колко по-добре ще се чувстваш. За да обичаш тялото си и да се харесваш е необходимо да полагаш грижи. Здравословната храна е една от най-важните грижи, които можем да направим за себе си.

 

Бъди позитивна. Позитивното мислене е важно. То се отразява на вътрешния ни свят. Усмихвай се повече и не се отчайвай от проблемите в училище или намръщените хора в градския транспорт.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия