Грижи за косата при студено време

2013-10-07 16:59:00
Грижи за косата при студено време
Снимка: Dreamstime

Косата има нужда от грижи целогодишно. Както лятото, когато навън е топло, така и през есента и зимата, когато е студено. На нея й оказват влияние много неща – недостигът на витамини, аксесоарите по главата, грипът и настинката и дори отоплението. През зимата повечето хора носят шапки, защото им е студено, като някои от тях смятат, че това се отразява благоприятно на косата. Истината обаче е друга. Шапките повече вредят, отколкото помагат.

 

Когато човек има нещо върху главата си, кожата не може да диша нормално и корените на косата се омазняват значително по-бързо. Има хора, които като прочетат това, ще престанат да носят шапки зимно време, но това няма да реши проблема им. Може дори да влоши положението.

 

 

Разликата в температурата между отоплените помещения и навън причинява стрес на косата от корените до връхчетата й. За да избегнете този проблем, трябва да носите шапка. А за избегнете проблема с шапката, трябва да миете косата си всеки ден с подходящ шампоан.

 

Зимно време е препоръчително да приемате хранителни добавки, за да има косата ви нужните вещества. Приемайте допълнително витамини А, Е и В.

 

Хубаво е да щадите косата си, особено след баня. В никакъв случай не търкайте агресивно с кърпа, с цел да я попиете. По-добре вземете копринено парче плат и нежно подсушете, но без резки движения, които ще накъсат косъма ви. Доказано е, че коприната заглажда несъвършенствата на кутикулата, с която е покрит косъмът.

 

Когато навън е студено, задължително трябва да сресвате косата си с ежедневно, като за целта е препоръчително да използвате четка с естествен косъм и редовно да си слагате маски за коса. Поне 2 пъти седмично.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия