Подгответе косата си за зимата, за да бъде красива и през лятото

2012-10-18 13:31:00
Подгответе косата си за зимата, за да бъде красива и през лятото
Снимка: Dreamstime

Здравата и блестяща коса изисква много грижи и старание от наша страна, за да я запазим винаги красива. През зимата косата е изложена на студ, вятър, понякога и на валежи и здравето й е силно застрашено. (Вижте фотопоглед с актуалните прически).

 

Затова ви предлагаме да направите една бърза подготвителна програма за зимните месеци още отсега:

 

 

Подстригвайте връхчетата редовно

Не оставяйте никога да имате цъфтящи и изтощени връхчета. По този начин задушавате косъма и разваляте структурата му. Редовно, на месец и половина-два, взимайте по един сантиметър от дължината в името на красотата и здравето.

 

Маската за коса е задължителна

В зависимост от типа коса – суха, нормална или смесена/мазна, е добре да се ориентирате, ако още не сте го направили, към подходящата за вашия тип маска. Особено внимание да обърнат дамите с по-мазна коса, защото маските при тях могат да омазнят още повече корените. Избирайте внимателно продуктите и се консултирайте.

 

Избегнете наелектризиращата се коса

Сещате се за поне няколко ситуации, в които косата ви се наелектризира и усещането е адски неприятно, нали? Освен това не е никак полезно за косата, тъй като се изтощава. За да избегнете тези моменти, погрижете се косата ви да е добре хидратирана. Решете я с четка за коса, а не с гребен. Повечето четки имат антистатичен ефект.

 

Още полезна информация четете в Az-jenata.bg

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия