Как да се отървем от "портокаловата" кожа?

2013-10-03 17:17:00
Как да се отървем от
Снимка: Dreamstime

В последно време все повече тийнейджърки и млади жени страдат от целулит. Реално „портокаловата“ кожа не пречи на ежедневието ни, но ни създава известни комплекси, особено лятно време, когато трябва да се съблечем по бански на плажа. Ако вече имате целулит, вместо да се примирявате със ситуацията, направете всичко възможно да се отървете от него.

 

Какво представлява целулитът?

 

Това е проблем на много жени. Целулитът се появява през пубертета, но може да ви споходи и при прием на противозачатъчни, по време на бременност или след менопауза. Той представлява натрупване на отпадъчни продукти, мазнини и вода в подкожния клетъчен слой.

 

 

Защо се появява целулитът?

 

Причините са няколко – наследствено предразположение; възрастта; нездравословния начин на живот; наднорменото тегло; честите напълнявания и отслабвания; неправилното хранене; хормонален дисбаланс;

 

Вече разбрахте какво представлява целулитът и кога се появява. Но знаете ли, че той бива няколко вида?

 

Според специалистите целулитът се дели на два вида. Първият се вижда при притискане на кожата, когато жената е седнала или кръстосала крака. Вторият е известен още като „портокалова“ кожа и се забелязва, дори когато жената стои изправена.

 

Как да се справим с досадния целулит?

 

Има доста процедури, които обещават подобрение. Хубаво е, обаче да си направите подходящи изследвания, които да ви покажат каква е причината да имате целулит и след това да започнете да се лекувате. Най-често хората трябва да променят начина си на хранене, за да се отърват от грозната „портокалова“ кожа. Ограничете и при възможност напълно спрете консумацията на газирани напитки, алкохол, консервирани храни, мазни ястия и сладки неща. Също така трябва да се научите да употребявате по-малко количество сол, защото тя вкарва вода в местата под целулита и го кожата ви изглежда още по-зле.

 

Освен, че трябва да обърнете внимание на начина си на хранене, хубаво е да започнете да спортувате по-редовно. За вас са полезни спортове като каране на колело, бягане, ходене, фитнес и плуване. Ако нямате достатъчно свободно време, за да тренирате редовно, правете ежедневно сутрешна гимнастика поне около 30 минути.  

 

Стресът има пръст и при целулита. Всички знаем, че той е една от основните причини за проблеми със здравето и наднормено тегло- Е, оказа се, че понякога води и до поява на целулит. Затова спрете да се ядосвате за глупости.

 

Истината е, че борбата с целулита е много трудна, но добрата новина е, че не е невъзможна. Ако искате да се отървете от „портокаловата“ си кожата, ще отделите достатъчно време и усилия и ще го постигнете.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия