Защо с всеки изминал ден диетата дава все по-лоши резултати?

2013-10-02 15:30:00
Защо с всеки изминал ден диетата дава все по-лоши резултати?
Снимка: Dreamstime

Когато човек е на диета за него всеки свален грам е от огромно значение. Слабите момчета и момичетата сигурно ще се изсмеят на това, но попитайте дебеланковците, правещи всичко възможно да се вталят – истина е!

 

Замисляли сте се защо една диета е по-ефикасна в началото и с всеки изминал ден все повече и повече ви разочарова и отчайва?

 

 

Причината е, че колкото по-малко храна давате на организма си, толкова повече се забавя метаболизмът. Тялото ни започна да пести енергия и да трупа мазнини, защото не знае докога ще бъде гладно и измъчвано. Вие може да се чувствате добре и да не осъзнавате, че намаляването на храната ви оказва влияние, но организмът ви определено е на друго мнение.

 

Какво да направите, за да може диетата да има същия ефект като в началото и след време?

 

Повечето жени не искат да са прекалено мускулести, но е доказано, че увеличаването на мускулната маса е един от факторите, които забързват метаболизма. Може да натрупате достатъчно мускулатура и да не изглеждате набити, стига да знаете как да тренирате и да разтягате след това. В повечето диети мазнините са напълно изключени, но това е погрешно. Не се лишавайте от тях, защото липсата на нормално синтезиране на тиреоидните хормони води до понижаване на метаболизма. Консумирайте ненаситени мазнини, които са полезни за организма.

 

Също така не забравяйте да приемате достатъчно течности, но не газирани и подсладени напитки. Наблегнете на водата, чая и фрешовете.

 

Научете се да се храните редовно и по малко. Колкото по-често хапвате, толкова по-бърз метаболизъм ще имате. Организмът не усеща липса на храна и черпи нужната му енергия от мазнините, които си е натрупал предварително.

 

Искате да бъдете слаби и здрави – хранете се редовно и здравословно, пийте достатъчно количество вода, спортувайте и не се ядосвайте за глупости!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
qhnalametlata
преди 10 години

Когато има блокаж на съзнанието, каквито и да било съвети, дори и най-добрите да са, не могат да помогнат на физиката :)


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия