Какъв си според позата, в която спиш?

2016-10-08 13:30:00
Какъв си според позата, в която спиш?
Снимка: Dreamstime

Колкото и невероятно да ви звучи, според повечето изследвания на учените, позата, в която спите, може да определи какъв сте. Засегнали сме най-често срещаните пози, в които, макар и с известни модификации, всеки един от нас прекарва времето за почивка и възстановяване на тялото.

 

По гръб

 

Хората, които спят по гръб се характеризират като по-резервирани в общуването, притежаващи високи стандарти и в същото време не обичащи излишните капризи. Отличават се с оптимистични възгледи и сигурност в себе си. Любопитен факт е, че същата позиция обаче причинява хъркане, така че ако не желаете вечер да се преобразявате в дъскорезница, въздържайте се от тази поза.

 

 

 

 

По корем

 

Използващите тази поза обичат да командват и притежават силна решителност. Тези хора обикновено са разумни и имат ясни цели, твърдят експертите. Отворени са към нови контакти, макар да действат прибързано и недообмислено. Характерна черта за тях е, че мразят критиките по техен адрес, но това не ги спира да отправят такива към останалите.

 

Бебешка поза

 

Хората, избрали ембрионалната или така наречена "бебешка" поза имат труден нрав, но за сметка на това са силно чувствителни и срамежливи. Според експертите това е позицията на компромиса, която е присъща на неуверените хора, които се стремят да се отделят от външния свят.

 

С изпънато тяло

 

Заелите позата на една страна с опънати крака и ръце, прилепени до тялото са комуникативни и отворени личности, които обичат да са център на внимание. Често имат нелогично доверие на непознати, затова се определят като наивни.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
nor4eto99
преди 10 години

Очаквам следваща статия: "това, което ядете определя какъв ще станете"

Котка.
преди 10 години

"Колкото и невероятно да ви звучи, според повечето изследвания на учените, позата, в която спите, може да определи какъв сте."Ха, аз вече на нищо не се учудвам...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия