Как да се сдобием с плосък корем?

2013-09-28 17:00:00
Как да се сдобием с плосък корем?
Снимка: Dreamstime

Кошмарът за всеки тийнейджър са отпуснатия корем и паласките. Именно те обаче най-трудно могат да се премахнат. Мнозина опитват с коремни преси, но напразно, защото чрез пресите се тренира само една част от корема, така че постигането на плосък корем само чрез тях е невъзможно. Други смятат, че коремните преси са ефективни, но не можем да видим резултата от тях, защото не сме премахнали мазнините, които покриват коремните мускули, затова препоръчват тичането. Чрез него изгаряме много калории, но ако заложим само на тичане, рискуваме да се провалим, защото то извежда таза напред, като по този начин се натоварва кръста и издува корема. Поради тези причини, за да се сдобием с така мечтания плосък корем, трябва да включим в тренировката си поне 3-4 различни упражнения. Внасяйки разнообразни упражнения,които правим с по-малко повторения, ще изпитаме много по-бързи и по-добри резултати, отколкото ако заложим само не едно, което да повтаряме десетки или стотици пъти. Ако се чудите какви упражнения биха ви помогнали в борбата с корема, то ние сме ви подготвили няколко:

 

 

Ластик

 

Вържете ластика за здраво място и заемете разкрачена поза, така че ластикът да е от едната ви страна. Хванете го с двете ръце и опънете докато ластика не премине пред вас, като стягате коремните си мускули. След това сгънете ръцете в лактите и придвижете към гърдите. Накрая вдигнете ръцете над главата си.

 

Въздушен велосипед

 

Легнете по гръб и си представете, че карате въображаем велосипед. Повдигайте едното си рамо, сякаш се опитвате да докоснете коляното на срещуположния си крак, който се приближава към главата ви, а след това направете същото и с другото рамо.

 

Обратни коремни преси

 

Чрез тях насочвате усилията си към трудните за изчистване мускули в долната част на корема. Дръжте ръцете до тялото си с дланите надолу. Използвайте коремните мускули за повдигането на краката си. След това бавно ги свалете до около 5 сантиметра от пода и повторете това движение.

 

Тичане от място

 

Застанете в позиция като за лицева опора. Опрете пода с дланите си, които трябва да бъдат на ниво, успоредно на раменете. От това положение свийте единия крак към гърдите, след това го изпънете назад и накрая се върнете в изходна позиция. След това повторете същото упражнение и с другия крак.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
b0nBoNeVa
преди 10 години

Има едно упражнение, което може за 30сек да ти докара мускулна треска в корема. Нарича се преден мост. Накратко застанете в положение за лицева опора, обаче се подпрете на предмишници и на пръстите на краката. Стегнете седалищните мускули и запазете торса прав. Като за начало направете няколко кратки серии (по 10 - 20 секунди), след което постепенно започнете да правите по-малко серии, но за по-дълго време. Дишайте нормално и недейте да задържате дъха си. http://***.2bfit.bg/pic/topics/big/105_front-plank.jpg ето как изглежда и е наистина ефективно.

papugai
преди 10 години

Дългокраките как точно ще тичат на място, те ще си потрошат коленете.Коремните преси на земя и на лост са начина за справяне, всичко друго е майтап.

koshtramba
преди 10 години

"...но ако заложим само на тичане, рискуваме да се провалим, защото то извежда таза напред, като по този начин се натоварва кръста и издува корема." - ХАХААХХА, whuuuut?И статията не споменава най-важното. НЕтъпченето.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия