Храните, които ще ви помогнат да се сдобиете с плоско коремче

2016-11-07 12:45:00
Храните, които ще ви помогнат да се сдобиете с плоско коремче
Снимка: Dreamstime

Всяка представителка на нежния пол иска да има плоско и стегнато коремче. Но това не е дар от Господ. Дори слабите момичета имат издути коремчета, ако не спортуват достатъчно. Затова трябва да се храните здравословно и да тренирате, за да се радвате на стегнат и плосък корем.

 

Вижте на кои храни трябва да наблегнете, за да имате тънка талия:

 

Спанак - Попай обича да си похапва спанак, за да има големи и здрави мускули. Но той е подходящ и за девойки, които искат плоско коремче. В спанака се съдържат витамини А, С, К, бета-каротин, фибри, антиоксиданти, магнезий и минарил - калции. Фибрите са тези, които ни карат да се чувстваме сити, без да приемаме излишно количество калории.

 

 

Бобови зърна - в тях има малко количество мазнини, като в същото време съдържат фибри, желязо и протеин, които са нужни за изграждането на мускули и отслабването. Опитайте се да намалите консумацията на месо и да наблегнете на консумацията на боб - така ще се отървете от доста мазнинки.

 

Яйца - протеинът в яйцата е по-ефективен в изграждането на мускули от протеинът от други храни. В яйцата се съдържат витамин В12, който спомага за горенето на мазнини. Преди време специалистите твърдяха, че редовната консумация на яйца е опасна за здравето, но с течение на времето се установи, че едно-две яйца дневно не вредят.

 

Бадеми - те са подходящи за хора, които тренират редовно. В тях има голямо количество витамин Е, който помага за предотвратяване разрушаването на свободните радикали след изтощителна тренировка.

 

Пълнозърнест хляб и овесени ядки - за да бъдете здрави, трябва да приемате въглехидрати. Важното е да се консумират тези въглехидрати, които са най-малко преработени, за да донасят максимални ползи на организма.

 

Снимка: sxc.hu

 

Мляко - нискомаслените млечни продукти помагат за свалянето на излишни килограми. Когато напълните стомаха си с течности, вие се чувствате сити и не приемате излишно количество калории.

 

Горски плодове - те ни помагат да предотвратим евентуалната поява на сърдечно съдови болести, развитие на рак, проблеми със зрението, координацията и паметта. Старайте се да консумирате по една купа горски плодове дневно.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия