Няколко лесни и ефикасни упражнения за плоско коремче

2013-03-25 13:13:00
Няколко лесни и ефикасни упражнения за плоско коремче
Снимка: Dreamstime

Пролетта вече е тук, въпреки че в момента повечето хора не са на това мнение, защото времето навън определено не е в пролетно настроение. Но в съвсем скоро време променливата баба Марта ще си тръгне и ще се радваме на слънчево и топло време. И така неусетно ще мине пролетта и ще дойде така желаното лято – ще ни мирише на море, ще ходим с къси дрешки и ще събираме слънчеви лъчи.

 

 

Сега е идеалното време човек да се отърве от излишните килограми и да стегне тялото си. За жените една от най-важните части е коремът, затова тази статия ще бъде предназначена за нея.

 

Има хиляди упражнения за плосък корем и манекенска талия, но колко от тях наистина дават така желаните резултати? Трябва да изберете най-добрите и да ги правите редовно, защото няма да имам никакъв резултат, ако отделяте по половин час два пъти седмично. Ако полагате достатъчно усилия, в най-скоро време ще видите, че вече имате плосък и стегнат корем, като това ще си проличи първоначално по полите и панталоните, които са ви станали широки.

 

Упражнение за дишане – ако нямате достатъчно свободно време, за да ходите на йога, то трябва да правите поне това упражнение. Сигурно малко от вас знаят, че стресът е една от основните причини за натрупване на мазнини около талията. Нивото на кортизола се увеличава, а този хормон е пряко свързан с натрупването на мазнини в коремната област. Седнете удобно на тихо и уединено място. Поемете дълбоко въздух и издишайте бавно. Старайте се при всяка издишване да произнасяте думата „едно“. Правете упражнението 5-10 минути всеки ден или когато усетите, че сте под стрес и имате нужда да се успокоите.

 

Гълтайте корема си – това упражнение може да го правите, когато и където си поискате. Гълтайте едрото си коремче, всеки път, когато се сетите за него. По този начин мускулите ви ще се упражняват и стегнат. След време ще гълтате корема си по навик.

 

Снимка: Dreamstime

 

Усукани коремни преси – тези преси са едни от най-добрите. Легнете на пода и сложете ръце зад главата. Вдигнете краката, като леко ги свиете в коленете. Бедрата трябва да бъдат във вертикално положение. Повдигнете раменете от пода, като едновременно приближавате коленете към главата. Усучете тялото си така, че десният лакът да докосва лявото коляно и обратното. Хубаво е да правите това упражнение ежедневно, като е препоръчително преди това да сте загрели 5 минутки, за да не се стигне до контузии.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия