Колко често ти се случва да забравиш за какво си тръгнал/а към другата стая?

2013-09-23 16:30:00
Колко често ти се случва да забравиш за какво си тръгнал/а към другата стая?
Снимка: Dreamstime

Много е кофти да тръгнеш към другата стая и по пътя да забравиш какво си искал/а да свършиш. Спокойно, на всеки се случва. Някои хора забравят повече, други по-малко, но никой не е застрахован. Статистиката показва, че средностатистическият човек забравя около 1 460 пъти годишно, пише в. „Daily Express“.

 

Повечето хората не запомнят четири факта, предмети или събития на ден. Най-често излизат от дома си, без да са си взели GSM-а или портмонето или забравят да приберат храната в хладилника.

 

 

Много хора не успяват да запомнят името на човека, с когото току-що са се запознали. Повечето пъти причината е в това, че те са се съсредоточили да си кажат своето и затова не слушат какво е името на другия човек. В днешно време хората са прекалено натоварени и често забравят за важни срещи, съобщения или e-mail-и. Най-често човек забравя за какво е отишъл в съседната стая и къде е оставил ключовете си.

 

Мъжете най-често забравят за рождените дни на своите половинки, както и за датите на различни годишнини. На някои представители на силния пол им се е случвало да пропуснат погребение, защото са забравили. Е, явно покойникът не им е бил толкова близък, в противен случай няма как да забравят такова нещо.

 

Жените са тези, които помнят повече, особено неща, свързани с връзката им. Дамите са тези, които приемат по-тежко загубата на нещо. Те са и тези, които са склонни да излъжат, когато не са успели да запомнят нещо важно и смятат, че това ще им донесе неприятности.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия