И най-модерната диета в света е...

2013-08-01 15:15:00
И най-модерната диета в света е...
Снимка: Dreamstime

През пролетта повечето хора са на диета. Защо? Защото лятото чука на вратата и те се притесняват от натрупаните килограми през студените зимни месеци. Диети има колкото си искате – някои имат ефект, други – не, трети са нашумели напоследък, четвърти са вече позабравени. Но най-модерната в Япония в момента е тази на късите вдишвания и силните дълги издишвания.

 

 

Диетата е патентована от актьора Мики Риосуке, който е открил съвсем случайно. Благодарение на нея той е отслабвал с 12 килограма за 7 седмици и намалил с 13 сантиметра талията си. За да се отървете от излишните мазнинки, трябва веднъж дневно да правите къси вдишвания и дълбоки издишвания в продължение на 2 минути. Нужни са ви между 2 и 5 минути дихателни упражнения на ден, за да има резултат от диетата.

 

Методът Long Breath Diet е бил открит, докато Риосуке практикувал дихателни упражнения, за да се справи със силните болки в гърба. Докато разработвал техниките, той установил, че видимо е отслабнал. Нужни са му били няколко седмици, за да открие онова дишане, което сваляло най-много килограми.

 

Техниката е следната – стягат се седалищните мускули и се изнася единия крак напред, като тежестта на тялото се поема от другия. В тази поза трябва да се вдиша за 3 секунди, като се повдигат ръцете над главата. След това се издишва, като се напрягат всички мускули в продължение на 7 секунди.

 

Има още една техника – изправени сте и сте стегнали седалищните си мускули. Едната ви ръка е на стомаха, а другата е на гърба. Вдишвате за 3 секунди и издишвате в продължение на 7, като с едната си ръка оказвате непрекъснат натиск върху корема.

 

Специалистите смятат, че мазнините в човешкото тяло са съставени от кислород, водород и въглерод. Когато вдишаният кислород достигне до мастните молекули, той се преобразува във въглероден двуокис и вода. След това кръвоносната система поема въглеродния двуокис като отпадъчен материал и ние го издишваме чрез белите си дробове. Колкото повече кислород поемаме, толкова повече мазнини можем да изгорим.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
purple.monster
преди 10 години

Това ми напомня за йога. Преди ходих и правихме същото. Наистина има ефект, но не е за всеки. Все пак това не стига дори и да го правите все пак трябва да има и друга физическа активност. Да изглежда глупаво на пръв поглед, но като не сте пробвали няма смисъл да хейтвате. =.= :D

UNITED2
преди 10 години

Да, а за плочки и оформени гърди пробвайте да пърдите... Не са нужни усилени и дълги тренировки във фитнеса, това е за хора без работа, нали?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия