Няколко съвета за плоско коремче

2013-07-16 11:59:00
Няколко съвета за плоско коремче
Снимка: Dreamstime

Лятно време всеки иска да има плоско коремче /зимата все може да прикрием облото коремче под дебелите пуловери/, но не всеки може да постигне така желания резултат. За да се радвате на стройно тяло и да не се притеснявате, когато се съблечете на плажа, спазвайте следните съвети:

 

 

Пийте повечко чай – зеленият чай определено ще ви помогне да засилите метаболизма си, а и е доста полезен. Благодарения на него ще се отървете от излишните мазнинки в областта на корема. Джинджифилът, ментата и лайката помагат за подут стомах и облекчават храносмилателната система. Същата работа върши и ананасът. В него се съдържа бромелин, който действа благоприятно на храносмилателната система.

 

Приемайте по-малко захар – тя повишава производството на инсулин, който забавя метаболизма и по този начин започвате да трупате излишни килограми. А целта е да се сдобиете с плоско коремче, нали?

 

Бъдете спокойни – когато човек е под стрес, той се успокоява със сладки и висококалорични неща и по този начин трупа излишни килограми. Също така напрежението стимулира производството на кортизол, който помага за складирането на мазнини. Ако смятате, че водите натоварен начин на живот, започнете редовно да ходите на йога. По този начин ще успеете да се научите да живеете по-спокойно.

 

Хранете се редовно – не си мислете, че като не закусвате, ще приемете по-малко калории през деня и по този начин ще се отървете от излишните килограми. Когато в един полугладен организъм постъпи храна, вместо да я смила, той складира част от нея за следващ „гладен“ период. Тялото ви не знае кога пак ще се подложите на строга диета и ще му дадете нужното количество храна. Затова си складира необходимото под формата на мазнини.

 

Снимка: Dreamstime

 

Вечеряйте преди 19 часа – хубаво е да се научите да вечеряте рано и вечерята ви да бъде проста. Най-добре е да заложите на малко протеини и зелени зеленчуци и да избягвате десертите. Ако обичате сладките неща, хапнете нещо вкусно и на обяд.

 

Наблегнете на храните, богати на калций и калий – когато нивото на тези два витамина е ниско, тялото започва да задържа вода. За да си възвърнете липсващото количество, започнете да консумирате фурми, кисело мляко, банани, риба, спанак и др.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия