Заспиваш ли гримирана?

2013-06-25 15:15:00
Заспиваш ли гримирана?
Снимка: Dreamstime

Гримът не е глезотия, той е необходимост. Сигурно някои от вас не са съгласни с това, но е факт, че когато една жена знае как да се гримира, тя изглежда доста по-добре, отколкото когато е естествена. Няма нищо по-хубаво и приятно от естествената красота, но понякога представителките на нежния пол имат нужда да подчертаят красивите и да прикрият непривлекателните си черти. Но момичетата, които не са привърженички на грима, може да не си слагат в ежедневието, а само когато имат специални поводи – рожден ден, имен ден, абитуриентски бал и т.н.

 

 

Освен, че жените трябва да умеят да се гримират, за да изглеждат максимално добре, те трябва да знаят и как правилно да си отстраняват грима преси лягане. Много е важно да си лягаш с добре почистено лице, защото редица проучвания показват, че всяка нощ, прекарана с грим на лицето състарява кожата с една седмица. Освен това липсата на хигиена води до поява на пъпки, а кожата става суха и дехидратирана. Ако отскоро имате проблеми с миглите – чупят се и падат, явно имате навика да си лягате със спирала. Не го правете повече, ако не искате да изглеждате нелепо, когато миглите ви станат по-редки и по-къси.

 

На всяко момиче му се е случвало да заспива с грим, но едно е това да е рядкост, а съвсем различно е, когато е редовно. Интересен е фактът, че почти половината от жените до 30-годишна възраст спят гримирани поне веднъж в седмицата, а цели 33% го правят поне два пъти седмично. Най-честото оправдание е късното прибиране от купон/дискотека и липсата на сили и желание за дегримиране.

 

Както вече споменахме, освен, че една жена трябва да умее да се гримира, за да не бъде смешна, тя трябва да може и да се грижи за кожата си. Много е важна последователността на дегримиране – започнете с червилото, продължете със спиралата, сенките, очната линия и накрая почистете цялото лице основно, но с нов памучен тампон. За да имате гладка и здрава кожа, премахвайте грима си със специален памучен тампон/кърпичка, а не с обикновен памук. Това се прави, с цел да се предпазите от памучните влакна, които се разкъсват по време на дегримирането. Когато те останат цяла нощ в порите на кожата, те ги запушват и то води до появата на черни точки и пъпки.

 

Снимка: Dreamstime

 

Използвайте козметични продукти, които са подходящи за вашия тип кожа. Не си правете експерименти с евтини лосиони за премахване на грим, защото после ще дадете двойно повече пари за козметици и други продукти, които да ви помогнат в борбата с пъпките и комедоните. Често по-евтиното излиза по-скъпо.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия