Гримът ни прави да изглеждаме по-млади

2013-03-18 09:59:00
Гримът ни прави да изглеждаме по-млади
Снимка: sxc.hu

Голяма част от дамите не могат да си представят, че ще напуснат дома си, без да са се гримирали. Младите момичета изглеждат наистина добре без грим, но при по-възрастните има нужда от известни корекции. Учените са установили, че гримът подмладява, като възстановява младежкия контраст между чертите на лицето, например между устните и кожата, пише в. „Mail on Sunday“.

 

 

С течение на времето устните и веждите избледняват, а кожата на лицето потъмнява. Това се приема като признак на остаряване, а жените противодействат на естествения ход на времето, като използват ярко червило и гримират очите си със спирала и сенки.

 

След като учените установили, че с годините контрастът на чертите на лицето намалява, те направили опит с доброволци от Париж и Гетисбърг. Резултатите били красноречиви – увеличеният контраст оставя у околните впечатление за по-младо лице. Когато той бъде намален изкуствено, лицето изглежда с няколко години по-старо.

 

Затова, когато остареете, използвайте грим, за да изглеждате по-млади. Сега може лицето ви да бъде в естествения си вид, защото сте млади и имате хубава кожа. Но натовареното ежедневие, което имаме, се отразява върху лицата ни, затова след години ще е нужно да прикриваме недостатъците си с качествени гримове.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия