Време е да се отървете от "любовните дръжки"

2013-06-11 10:59:00
Време е да се отървете от
Снимка: Dreamstime

Мъжете може да твърдят, че обичат да има къде да пипат, но нито един представител на силния пол не харесва жени, които имат „любовни дръжки“, преливащи от дънките .... Да, определено е доста грозна гледка, особено когато жената си е купила 1-2 номера по-малки панталони и изглежда като „натъпкана“ в тях.

 

Как се складират излишните мазнини в тялото?

 

 

Единият вариант е точно под кожата на бедрата, дупето, корема и ханша, а другият по-дълбоко около важни органи като сърце, черен дроб, бели дробове и храносмилателен тракт. Вторият вид мазнини са скрити, не се виждат отвън, но са изключително опасни за здравето, когато са прекалено много – водят до диабет, проблеми със сърцето, повишено кръвно налягане и рак.

 

Има ли връзка между видимите и невидимите мазнини?

 

Редица проучвания показват, че хората, които имат ябълковидна форма на тялото, тоест трупат мазнини в областта на корема, имат повече скрити мазнини от останалите. Повечето хора са наследили формата на тялото си от своите родители и са предразположени да трупат мазнини около корема.

 

Какво да правим, за да нямаме „любовни дръжки“?

 

Колкото и да не ви се иска, ще трябва да ограничите хапването. Започнете да консумирате повече храни, богати на фибри. Проучванията показват, че ако добавите 10 грама разтворими фибри към храната си, без да променяте хранителния си режим, ще трупате много по-малко количество невидими мазнини. Заложете на ябълки, зелен грах или боб.

 

Също така трябва да започнете да спортувате по-активно. Правете енергични упражнения, които ще ви помогнат да намалите мастните натрупвания. Нужни са ви поне четири половинчасови тренировки седмично. Най-голям ефект върху тялото ви ще имат бързото ходене на бягаща пътека, каране на колело, джогинг и каквото друго се сетите, което ви натоварва максимално.

 

Снимка: Dreamstime

 

Сигурно за стотен път ще прочетете, че стресът и недоспиването са едни от главните виновници за натрупването на излишни килограми. Затова спете достатъчно, но не прекалявайте. Нужни са ви около 6-7 часа, за да се чувствате отпочинали и за да не трупате излишни килограми. Поспаланковците също са закръглени, защото трупат мазнини. Също така не се ядосвайте излишно, защото стресът води до налитане на вредни и калорични храни.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия